‘Asus wil dit jaar 30 miljoen ZenFones verschepen’

Fabrikant Asus heeft grote ambities voor 2015. Eigenlijk hoopte Asus dit jaar 25 miljoen exemplaren van ZenFone-smartphones te verschepen, maar dit heeft de fabrikant nu naar boven bijgesteld. Er moeten 30 miljoen exemplaren worden verkocht.

Asus Zenfone 2 hands-on

Dit meldt een bron tegenover het doorgaans betrouwbare Digitimes. Dit is in lijn met eerdere geruchten. Van de ZenFone 2 zijn er in mei ongeveer 2 miljoen exemplaren verkocht, is de verwachting. In juni moeten er 2,5 tot 3 miljoen exemplaren van worden verkocht.

De doelstelling zou onder andere naar boven zijn bijgesteld omdat Asus een scherpere prijs voor de ZenFone 2 kan rekenen dan aanvankelijk werd gedacht. Daarnaast gaat het niet alleen Intel-processors voor de ZenFone 2 gebruiken, maar ook chipsets van Qualcomm. Het is nog onbekend welke Snapdragon precies gebruikt gaat worden.

Het is de vraag of Asus de ambitieuze doelstelling gaat halen. Veel hangt af van hoe de Chinese markt reageert op de smartphones uit de ZenFone-reeks. Daarnaast hoopt Asus in 2015 tussen de 300 en 500 duizend exemplaren van smartwatches uit de ZenWatch- en VivoWatch-lijnen te verkopen.

De ZenFone 2 werd op de CES in Las Vegas begin dit jaar aangekondigd. Van deze smartphone zijn er twee exemplaren in omloop. Een variant heeft 2GB werkgeheugen, maar de andere heeft maar liefst 4GB ram. Een primeur voor Asus.

De ZenFone2 gebruikt dus processors van Intel. De 2GB-variant gebruikt de Z3560, die met vier kernen geklokt is op 1,8GHz. De uitgave met 4GB heeft de Z3580, die met vier kernen geklokt is op 2,3GHz. De opslagcapaciteit bedraagt 16, 32 of 64GB, wat overigens uitbreidbaar is. In de smartphone zit een full HD-display met een formaat van 5,5 inch.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters