‘Asus wil dit jaar 30 miljoen ZenFones verschepen’

Fabrikant Asus heeft grote ambities voor 2015. Eigenlijk hoopte Asus dit jaar 25 miljoen exemplaren van ZenFone-smartphones te verschepen, maar dit heeft de fabrikant nu naar boven bijgesteld. Er moeten 30 miljoen exemplaren worden verkocht.

Asus Zenfone 2 hands-on

Dit meldt een bron tegenover het doorgaans betrouwbare Digitimes. Dit is in lijn met eerdere geruchten. Van de ZenFone 2 zijn er in mei ongeveer 2 miljoen exemplaren verkocht, is de verwachting. In juni moeten er 2,5 tot 3 miljoen exemplaren van worden verkocht.

De doelstelling zou onder andere naar boven zijn bijgesteld omdat Asus een scherpere prijs voor de ZenFone 2 kan rekenen dan aanvankelijk werd gedacht. Daarnaast gaat het niet alleen Intel-processors voor de ZenFone 2 gebruiken, maar ook chipsets van Qualcomm. Het is nog onbekend welke Snapdragon precies gebruikt gaat worden.

Het is de vraag of Asus de ambitieuze doelstelling gaat halen. Veel hangt af van hoe de Chinese markt reageert op de smartphones uit de ZenFone-reeks. Daarnaast hoopt Asus in 2015 tussen de 300 en 500 duizend exemplaren van smartwatches uit de ZenWatch- en VivoWatch-lijnen te verkopen.

De ZenFone 2 werd op de CES in Las Vegas begin dit jaar aangekondigd. Van deze smartphone zijn er twee exemplaren in omloop. Een variant heeft 2GB werkgeheugen, maar de andere heeft maar liefst 4GB ram. Een primeur voor Asus.

De ZenFone2 gebruikt dus processors van Intel. De 2GB-variant gebruikt de Z3560, die met vier kernen geklokt is op 1,8GHz. De uitgave met 4GB heeft de Z3580, die met vier kernen geklokt is op 2,3GHz. De opslagcapaciteit bedraagt 16, 32 of 64GB, wat overigens uitbreidbaar is. In de smartphone zit een full HD-display met een formaat van 5,5 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters