Asus kondigt Asus ZenFone 3 Zoom en ZenFone AR aan

Asus heeft zojuist twee nieuwe smartphones onthuld tijdens CES 2017. Het gaat om de Asus ZenFone AR en de Asus ZenFone 3 Zoom, twee opvallende toestellen.

Asus ZenFone AR

Asus ZenFone AR
De Asus ZenFone AR

Asus heeft zojuist officieel de ZenFone AR onthuld tijdens CES 2017. Het eerder deze week door Qualcomm gelekte toestel is de eerste smartphone die zowel Tango als Google Daydream ondersteunt. Dat zijn respectievelijk de augmented- en virtual reality platformen van Google. Daarnaast heeft de Taiwanese fabrikant ook de ZenFone 3 Zoom aangekondigd. Onder de motorkap van de ZenFone AR zit de Snapdragon 821, dezelfde processor die je ook in de Google Pixel en OnePlus 3T terugvindt. Het model heeft afhankelijk van de regio maximaal 8GB aan werkgeheugen. Een 5.7-inch 1440 x 2560 super AMOLED moet voor overtuigende virtual reality-ervaringen gaan zorgen. De high-end speakers van de ZenFone AR ondersteunen DTS virtual surround sound.

Google Tango

Het nieuwe toestel van Asus is vooral interessant dankzij Google Tango. Het toestel heeft drie camera’s aan de achterkant: een ‘normale’ 23MP camera, een camera om diepte te meten, en een bewegingssensor. Daarmee kan het toestel foto’s en video’s interpreteren, en zo ruimtes in 3D in kaart brengen. Vervolgens kunnen bijvoorbeeld ontwerpers zo digitale meubels in woonkamers plaatsen. Volgens de Taiwanese smartphonefabrikant is het toestel in nauwe samenwerking met Google ontwikkeld. De zoekgigant zal in samenwerking met Asus Tango augmented reality naar de doorsnee consument brengen. Op dit moment zijn er al meer dan dertig Tango apps in de Play Store te vinden. Denk aan spelletjes waarmee er monstertjes door je omgeving rennen, middels een virtuele laag die over de werkelijkheid wordt geplaatst. Het is nog niet duidelijk wanneer dit toestel uit zal komen, al zal dat waarschijnlijk pas later dit jaar zijn.

Asus ZenFone 3 Zoom

Asus ZenFone 3 Zoom
De Asus ZenFone 3 Zoom

Het zal echter nog even duren voor de doorsnee consument echt met augmented reality bezig is. Daarom is de Asus ZenFone 3 Zoom vooral interessant. De cameratelefoon is met zijn 7.9mm nog dunner dan zijn voorganger, en onderscheidt zich vooral dankzij zijn dubbele camera. De setup bestaat uit een 12MP 25mm wide-angle lens met een diafragma van f/1.7, en een 12MP 56mm camera met 2.3x optische zoom. Je kunt vrolijk plaatjes blijven schieten, want Asus heeft ook aan de batterij van het toestel gedacht. De Asus ZenFone 3 zoom heeft een 5,000mAh batterij. Volgens het bedrijf kun je langer dan zes uur non-stop 4K video filmen. Het toestel heeft een 5.5-incch HD AMOLED scherm, en wordt aangedreven door de Snapdragon 625.De Asus ZenFone 3 Zoom komt volgende maand al uit, al is het niet duidelijk in welke regio’s het toestel beschikbaar zal zijn.

Bron: 9To5Google

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters