Asus onthult zijn allereerste Android Go smartphone

Vorig jaar onthulde Google tijdens zijn 1/0 evenement een lichtere versie van Android, genaamd Android Go. Deze zou bedoeld zijn voor opkomende landen waar de toestellen over het algemeen minder krachtig zijn en internet niet zo denderend is. Sinds het event zijn er al behoorlijk wat Android Go toestellen opgedoken en een nieuwe toevoeging is die van Asus: de  ZenFone Live L1.

ZenFone Live L1 ook voor Europa

Het nieuwe Asus toestel is officieel in Indonesië geïntroduceerd en zou daar vanaf midden mei te koop moeten zijn. Asus heeft echter aangegeven dat de smartphone ook in Europa beschikbaar zal zijn. We leven dan niet in een opkomend land, maar toch kan een Android Go toestel handig zijn voor mensen die niet per se alle toeters en bellen willen, maar wel gewoon de basis dingen op hun toestel willen doen. Een budget toestel met Android Go is dan toch een stuk sneller en efficiënter dan een budget toestel met een normale versie van Android.

Asus ZenFone Live L1

Ook Android Oreo versie

Het toestel komt met een 5,5 inch HD+ IPS display met een beeldverhouding van 18:9 om optimaal van filmpjes te kunnen genieten. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 425 chipset in combinatie met 1GB RAM en 16GB opslagruimte. Er is echter ook een versie met 2GB RAM, welke niet draait op Android Go maar op Android 8.1 Oreo.

Asus Zenfone Live L1

Dualsim met extra microSD poort

Aan de achterkant vinden we een 13 megapixel camera en aan de voorkant een 5 megapixel selfiecamera, welke ook meteen helpt bij het ontgrendelen van het toestel via een face unlock feature. Verder is het een dualsim toestel en is er nog een derde poort voor een microSD kaartje om de opslagruimte verder te vergroten tot maar liefst 2TB. De ZenFone Live L1 komt als laatste nog met een 3.000mAh batterij en LTE ondersteuning.

Via: PhoneArena

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters