Asus onthult ZenFone Max Plus (M1): dunne schermranden

Onlangs onthulde Asus een nieuw lid van de ZenFone familie: de ZenFone Max Plus (M1). Deze middenklasser houdt zich aan alle regels van de 2017 smartphone, zoals een hoge screen-to-body ratio en komt met een beeldverhouding van 18:9. Dat maakt het de eerste ZenFone met deze beeldverhouding, nadat de smartphonemaker al kwam met de Pegasus 4S als eerste toestel van het bedrijf met de steeds populairder wordende aspect ratio.

Randloos ontwerp met vingerafdrukscanner aan de achterkant

Zoals gezegd volgt de ZenFone Max Plus veel andere toestellen van dit jaar met een randloos ontwerp. Het display is 5.7 inch groot en komt met een resolutie van 1080 x 2160. Aan de onderkant blijft vergeleken met sommige toestellen wel nog een redelijke rand over, maar deze blijkt alsnog niet groot genoeg te zijn voor een fysieke homeknop en vingerafdrukscanner. Hierdoor zien we weer de bekende verhuizing van de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel. Inmiddels zijn de meeste mensen aan het fenomeen gewend. En hoewel er nog genoeg toestellen zijn waar je aan de voorkant je vinger kunt scannen, begint het idee van een scanner aan de voorkant al heel langzaam te vervagen.

Asus ZenFone Max Plus (M1)

Dual camera setup

Het toestel doet aan de achterkant verder mee met de dubbele camera trend en is uitgerust met een 16 megapixel en 8 megapixel lens. Aan de voorkant vinden we weer een 8 megapixel camera voor je selfies. Onlangs bedacht Paris Hilton zich op Twitter overigens dat zij en Britney Spears de selfie elf jaar geleden zouden hebben uitgevonden, waarna ze natuurlijk keihard op de feiten werd gewezen.

Asus ZenFone Max Plus (M1)

Twee ZenFone Max Plus uitvoeringen

Onder de motorkap vinden we een MediaTek 6750T processor met of 2GB RAM en 16GB opslagruimte, of 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Verder komt de smartphone met een mooie 4.130mAh batterij en draait hij op Android 7.0 Nougat met daarbovenop de ZenUI 4.0 interface van Asus. Verdere informatie over wanneer het toestel beschikbaar zal zijn, waar hij beschikbaar zal zijn en hoeveel hij zal gaan kosten is voorlopig nog onbekend.

Via: GSMArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters