Asus ZenPad Z8 gelekt door Evan Blass

Evan Blass van Evleaks heeft vandaag een foto en wat specificaties van de nieuwe Asus ZenPad Z8 getweet. De 8-inch tablet wordt waarschijnlijk de opvolger van de ZenPad 8.0 S die vorig jaar op de markt kwam.

Evan Blass

Asus ZenPad 8 S
Asus ZenPad 8 S

Evan Blass heeft weer eens een nieuw toestel via Twitter gedeeld. Aangezien deze man het bijna altijd bij het juiste eind heeft kunnen we ook dit bericht voor waar aannemen. Dit maal betreft het de Asus ZenPad Z8, een 8-inch tablet die de strijd aan gaat met tablets als de iPad Mini en de Nexus 7.

Specificaties

In de tweet vermeldt Evan een aantal specificaties van de tablet. Zo krijgt hij waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 650-processor met 2 GB aan werkgeheugen. Het scherm is zoals de naam al verraad een 8-inch scherm. De resolutie is opmerkelijk. Het scherm heeft namelijk een resolutie van 1536 x 2048 pixels.

Verder krijgt de tablet 16 GB opslaggeheugen wat uit te breiden valt met een micro sd-kaart. De camera’s zijn op papier niet overweldigend. De camera aan de achterkant krijgt een 8-megapixelsensor en de camera aan de voorkant krijgt een 1,8-megapixelsensor. Uiteindelijk is de camera nooit de meest belangrijke functie van een tablet.

Design

Naast de specificaties heeft Evleaks ook nog een foto bij de tweet gevoegd. Op de foto zien we een simpel design, met de powerknop en de volumeknoppen aan de rechterkant. Verrassend genoeg vinden we aan de voorkant twee speakers voor stereo geluid. Uiteraard zal de Asus ZenPad Z8 op Android Marshmallow draaien met een ietsje aangepaste skin daar overheen.

Vorige week kondigde Asus al twee tablets aan met een 8 inch-scherm, maar die hadden een MediaTek-processor aan boord. Wanneer we de nieuwe Z8-tablet kunnen verwachten is nog niet bekend.

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters