Asus ZenWatch 3 krijgt cirkelvormig scherm

Volgens geruchten zal Asus zijn Asus ZenWatch 3 voorzien van een cirkelvormig scherm.

Asus ZenWatch

Asus was één van de eerste bedrijven dat een Android Wear-smartwatch op de markt bracht: de Asus ZenWatch. Net zoals de meeste smartwatches toen was de ZenWatch voorzien van een rechthoekig scherm. Dit omdat de productie- en research kosten voor een rond scherm veel hoger liggen dan voor een rechthoekig scherm. En ook bij de tweede generatie ZenWacth behield Asus het rechthoekige scherm.

Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3 FCCUit een document van de FCC blijkt dat Asus niet alleen bezig is met het ontwikkelen van een Asus ZenWatch 3. Ook kunnen we er uit afleiden dat de ZenWatch 3 Asus’ eerste smartwatch met een cirkelvormig scherm zal worden.

Wat we weten

Heel erg veel informatie wordt er over de ZenWatch 3 niet vrijgegeven met de verschenen documenten. In de documenten wordt enkel bevestigd dat de smartwatch een cirkelvormig scherm zal hebben, gemaakt is van roestvrij staal en een 5V-2A lader zal gebruiken. Verwacht wordt dat de ZenWatch 3, net zoals zijn voorgangers, niet draadloos oplaadbaar zal zijn. Ook zal de smartwatch uitgerust worden met bluetooth 4.2 en Wifi 802.11 b/g/n (2,4GHz).

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0Aangezien Android Wear 2.0 al een aantal maanden wordt getest, is de kans groot dat de ZenWacth 3 van Asus standaard met de nieuwe versie van Android Wear zal komen. En misschien is Android Wear 2.0 ook wel de reden dat Asus voor zijn ZenWatch 3 zal overstappen op een cirkelvormig scherm. Android Wear 2.0 is namelijk meer geoptimaliseerd voor cirkelvormige schermen dan voor rechthoekige aangezien er als maar meer smartwatches met een rond scherm op de markt verschijnen.

Beschikbaarheid

Asus zal waarschijnlijk zijn ZenWatch 3 tijdens de IFA-beurs in Berlijn aankondigen. Over een prijs en wanneer de ZenWatch 3 in de winkels zal liggen is tot nu toe niets bekend.

Bron: PhoneArena

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters