Asus ZenWatch 3 krijgt cirkelvormig scherm

Volgens geruchten zal Asus zijn Asus ZenWatch 3 voorzien van een cirkelvormig scherm.

Asus ZenWatch

Asus was één van de eerste bedrijven dat een Android Wear-smartwatch op de markt bracht: de Asus ZenWatch. Net zoals de meeste smartwatches toen was de ZenWatch voorzien van een rechthoekig scherm. Dit omdat de productie- en research kosten voor een rond scherm veel hoger liggen dan voor een rechthoekig scherm. En ook bij de tweede generatie ZenWacth behield Asus het rechthoekige scherm.

Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3 FCCUit een document van de FCC blijkt dat Asus niet alleen bezig is met het ontwikkelen van een Asus ZenWatch 3. Ook kunnen we er uit afleiden dat de ZenWatch 3 Asus’ eerste smartwatch met een cirkelvormig scherm zal worden.

Wat we weten

Heel erg veel informatie wordt er over de ZenWatch 3 niet vrijgegeven met de verschenen documenten. In de documenten wordt enkel bevestigd dat de smartwatch een cirkelvormig scherm zal hebben, gemaakt is van roestvrij staal en een 5V-2A lader zal gebruiken. Verwacht wordt dat de ZenWatch 3, net zoals zijn voorgangers, niet draadloos oplaadbaar zal zijn. Ook zal de smartwatch uitgerust worden met bluetooth 4.2 en Wifi 802.11 b/g/n (2,4GHz).

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0Aangezien Android Wear 2.0 al een aantal maanden wordt getest, is de kans groot dat de ZenWacth 3 van Asus standaard met de nieuwe versie van Android Wear zal komen. En misschien is Android Wear 2.0 ook wel de reden dat Asus voor zijn ZenWatch 3 zal overstappen op een cirkelvormig scherm. Android Wear 2.0 is namelijk meer geoptimaliseerd voor cirkelvormige schermen dan voor rechthoekige aangezien er als maar meer smartwatches met een rond scherm op de markt verschijnen.

Beschikbaarheid

Asus zal waarschijnlijk zijn ZenWatch 3 tijdens de IFA-beurs in Berlijn aankondigen. Over een prijs en wanneer de ZenWatch 3 in de winkels zal liggen is tot nu toe niets bekend.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters