AT&T en T-Mobile laten elkaars klanten gratis roamen in door orkaan getroffen gebied

AT&T en T-Mobile zijn in het door orkaan Sandy getroffen gebied in Amerika tijdelijk gaan samenwerken. Klanten van beide netwerken kunnen kosteloos op beide netwerken roamen.

AT&T en T-Mobile laten elkaars klanten gratis roamen in door orkaan getroffen gebied schermafbeelding 2012 10 31 om 234338
Storm Sandy raast over New York (AP)

Een kwart van de telefoonmasten in de getroffen gebieden in New York en New Jersey werkt niet meer na de superstorm. Delen van de stad New York en dorpen in New Jersey staan blank en er zijn tientallen doden gevallen. Miljoenen Amerikanen zitten zonder stroom en ook is dus een kwart van de mobiele telefoonmasten uitgevallen.

Om mensen toch in staat te stellen om elkaar weer te vinden in de chaos na de storm, hebben telco’s AT&T en T-Mobile besloten samen te werken. Beide telco’s zijn eveneens hard getroffen door de orkaan. Waarschijnlijk is er voor miljarden schade aangericht in zowel vaste als mobiele telefonievoorzieningen.

Veel Amerikanen klagen erover dat niet alleen de stroom in een groot gebied is uitgevallen, maar ook dat de ontvangst op mobiele telefoons in veel gebieden heel beroerd is. Via het tijdelijke partnerschap tussen de twee grote telco’s hopen zij dat hun klanten via deze krachtenbundeling toch verbinding weten te leggen met familie of hulpverleners. Het kan zijn dat een klant van AT&T via een mast van T-Mobile belt zonder het in de gaten te hebben, en omgekeerd natuurlijk ook. De klanten hoeven niet bang te zijn voor een hogere rekening: de service is gratis.

Of mensen met een mobiele telefoon er heel veel aan hebben is overigens ietwat twijfelachtig, want de accu van een mobieltje raakt ooit op en mogelijkheden tot opladen zijn er niet zolang de stroom is uitgevallen.

Bron: The Next Web

tags:
  Samsung

  Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

  Xiaomi

  Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

  smartphones

  FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

  Google gebouw New York

  “Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

  Google logo gezicht

  Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

  Apple

  Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters