'AT&T heeft niets te maken met het keuren van apps bij Apple'

De drie bedrijven Google, Apple en AT&T, hebben afgelopen weekend hun reactie gestuurd omtrent het hangend FCC-onderzoek in Amerika. Hierbij geeft Apple aan dat AT&T niet betrokken is bij het proces van goedkeuring van applicaties in de App Store.

Apple vs Google vs AT&T

Apple heeft afgelopen weekend in een brief reactie gegeven op de vragen van de FCC. Onlangs kwam naar buiten dat de Federal Communications Commission in Amerika een onderzoek instelde omtrent de aameldingsprocedure van de App Store van Apple. Hierbij moesten van de FCC zowel Apple als AT&T en Google een reactie geven op een paar gerichte vragen en inmiddels zijn de eerste antwoorden van de bedrijven binnen. Apple heeft de Amerikaanse telecomautoriteiten laten weten dat het bedrijf nog onderzoekt of het Google Voice toelaat op de iPhone en dat het bedrijf in ieder geval niet samenspant met telecompartner AT&T om de software te weren. De FCC wilde graag weten of de telco AT&T een vinger in de pap had bij het proces om applicaties goed te keuren voor de App Store van Apple. AT&T zelf zegt ook niets met het proces te maken te hebben en Google laat weten dat het voor hen onduidelijk is hoe Apple alles dan wel keurt.

Apple heeft wel een klein kijkje gegeven in zijn eigen App Store-keuken aangezien de producent laat weten 40 man personeel fulltime te hebben ingehuurd die per week 8500 applicaties moeten keuren. De applicaties worden uitgebreid getest door de producent en minimaal twee paar ogen beoordelen een applicatie of een wijziging daarvan alvorens de app in de App Store wordt losgelaten. De producenten hebben aangegeven later nog eens terug te komen op het onderzoek met meer gedetailleerde informatie. De FCC heeft al laten weten het onderzoek voort te zetten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters