'AT&T heeft niets te maken met het keuren van apps bij Apple'

De drie bedrijven Google, Apple en AT&T, hebben afgelopen weekend hun reactie gestuurd omtrent het hangend FCC-onderzoek in Amerika. Hierbij geeft Apple aan dat AT&T niet betrokken is bij het proces van goedkeuring van applicaties in de App Store.

Apple vs Google vs AT&T

Apple heeft afgelopen weekend in een brief reactie gegeven op de vragen van de FCC. Onlangs kwam naar buiten dat de Federal Communications Commission in Amerika een onderzoek instelde omtrent de aameldingsprocedure van de App Store van Apple. Hierbij moesten van de FCC zowel Apple als AT&T en Google een reactie geven op een paar gerichte vragen en inmiddels zijn de eerste antwoorden van de bedrijven binnen. Apple heeft de Amerikaanse telecomautoriteiten laten weten dat het bedrijf nog onderzoekt of het Google Voice toelaat op de iPhone en dat het bedrijf in ieder geval niet samenspant met telecompartner AT&T om de software te weren. De FCC wilde graag weten of de telco AT&T een vinger in de pap had bij het proces om applicaties goed te keuren voor de App Store van Apple. AT&T zelf zegt ook niets met het proces te maken te hebben en Google laat weten dat het voor hen onduidelijk is hoe Apple alles dan wel keurt.

Apple heeft wel een klein kijkje gegeven in zijn eigen App Store-keuken aangezien de producent laat weten 40 man personeel fulltime te hebben ingehuurd die per week 8500 applicaties moeten keuren. De applicaties worden uitgebreid getest door de producent en minimaal twee paar ogen beoordelen een applicatie of een wijziging daarvan alvorens de app in de App Store wordt losgelaten. De producenten hebben aangegeven later nog eens terug te komen op het onderzoek met meer gedetailleerde informatie. De FCC heeft al laten weten het onderzoek voort te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters