'AT&T maakt volgend jaar al werk van overname van Vodafone'

De Amerikaanse telco AT&T zou volgend jaar al werk willen maken van de overname van Vodafone. AT&T zou er gebrand op zijn om een sterke voet aan de grond te krijgen in Europa. Een overname van Vodafone zou van AT&T ook in Nederland een van de grootste providers maken.

"AT&T wil Vodafone overnemen" vodafonelogo rev

AT&T Inc. (T) executives are laying the groundwork internally for a potential takeover of Vodafone Group Plc (VOD) next year, mapping out a strategy for a complex deal with Europe’s largest mobile carrier, people Eerdere geruchten over de overname van Vodafone door AT&T deden afgelopen voorjaar al de ronde. Bloomberg meldt nu dat hoge functionarissen van AT&T momenteel de fundering leggen voor de overname, waardoor AT&T in een klap de grootste telco van de wereld zou worden.

AT&T heeft ook nog een plan B, mocht de Europese Unie of een andere overheid de overname blokkeren. De Engelse telco EE staat eveneens op de verlanglijst. Mocht de overname van Vodafone om politieke redenen mislukken, dan wil AT&T blijkbaar EE inlijven om zo toch aan de slag te kunnen in Europa.

AT&T kan ook in Amerika nog op problemen stuiten. Een eerdere poging om de Amerikaanse tak van T-Mobile over te nemen strandde, nadat de mededingingsautoriteit van het land dit verbood. En T-Mobile is een stuk kleiner dan Vodafone.

De expansie in Amerika is dus gestokt, en nu is de blik al enige tijd op Europa gericht. Mocht de overname van Vodafone slagen, dan ontstaat een multinational dat een marktwaarde bezit van 250 miljoen dollar en een half miljard abonnees. Het bedrijf zou dan zo groot zijn, dat het speciale deals zou kunnen bedingen bij Google en Apple voor de levering van telefoons tegen korting en meedelen in de winst uit mobiele advertenties.

Vodafone’s CEO Vittorio Colao zou niet onwelwillend staan tegenover een overname door AT&T, melden de bronnen van Bloomberg. Maar Vodafone gaat inmiddels wel vrolijk door met het uitbreiden van het vaste telefoonnetwerk in de diverse landen waar het bedrijf actief is.

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters