AT&T-roadmap laat veel nieuwe telefoons zien

Onlangs dook de nieuwe roadmap van AT&T online op en deze roadmap heeft een groot aantal nieuwe telefoons laten zien. Hoewel het hier om een Amerikaanse provider gaat kunnen we toch verwachten dat er een groot aantal van deze telefoons ook naar Nederland zal komen.

AT&T heeft een roadmap laten uitlekken, waar een groot aantal telefoons die we nog niet kennen in staan. De roadmap, bestaande uit een aantal dia’s, lekte uit via Engadget en bevat onder andere nieuwe toestellen van Nokia, RIM en HTC. Ook de Palm Eos komt naar boven in de dia’s en verder is er nog een HP-toestel te vinden in de roadmap. Alle toestellen zijn bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar een aantal daarvan zal ook naar de Nederlandse markt komen. De informatie over de toestellen waarvan wij verwachten dat we ze hier in Nederland zullen gaan zien is hieronder te vinden. De toestellen van Nokia zullen hoogstwaarschijnlijk niet in Nederland terechtkomen, maar zijn wel redelijk apart qua design en misschien duidt dat wel op toestellen voor de Europese markt die er ongeveer hetzelfde uit zullen zien.

Nokia Mako AT&T roadmap

 

Nokia Snapper AT&T roadmap

 

Nokia Tresher AT&T roadmap

 

Het eerste toestel, dat we al wel kenden, was de Palm Eos. Dat toestel moet volgens eerdere geruchten het tweede toestel worden dat met Palm’s WebOS werkt en de tekst op de dia’s van AT&T lijkt dat te bevestigen. Op de dia van de Eos is namelijk de volgende tekst te vinden: “new Palm OS experience”. Verder vertelt de dia dat het toestel nog dit jaar moet komen en uitgerust moet zijn met onder andere gps-ondersteuning, 4GB ingebouwd geheugen en een 2-megapixelcamera. Het toestel lijkt, vanwege zijn vormgeving, een opvolger te worden voor de Palm Centro en zal waarschijnlijk goedkoper gaan worden dan de Palm Pre.

Palm Eos AT&T roadmap

 

Ook van de grootste zakelijke speler op de Amerikaanse markt, RIM, was er nieuws. De BlackBerry Gemini en Onyx, die we beiden al gedetailleerd hadden gezien, kwamen beide naar voren in de roadmap, maar ook twee nieuwe toestellen waren te zien. De Magnum, waarvan we al eerder de naam gehoord hadden, werd ook in een dia getoond. Van het toestel werd geen foto bijgevoegd, maar wel een aantal details. Het moet de voortzetting van de Bold-lijn zijn en het toestel wordt onder andere met een qwerty-toetsenbordje, gprs, gps en Wi-Fi uitgerust en zal ongeveer dezelfde buitenkant hebben als de Bold. Verder kwam de BlackBerry Pearl 3G tevoorschijn in de roadmap, een toestel dat onder andere uitgerust is met een 3,5 millimeter jackplug. Verder heeft het toestel, zoals de naam al zegt, ondersteuning voor 3G en zijn standaard BlackBerry-functies aanwezig.

BlackBerry Onyx AT&T roadmap

 

BlackBerry Magnum AT&T roadmap

 

BlackBerry Pearl 3G AT&T roadmap

 

Het grootste nieuws van de roadmap was de HTC Lancaster, een nieuwe Android-telefoon van de producent. Deze zal in Amerika exclusief beschikbaar zijn met AT&T en heeft wat weg van de HTC Magic. Het toestel heeft echter een uitschuifbaar qwerty-toetsenbordje, dat er voor de verandering wel redelijk normaal uitziet, in tegenstelling tot wat we zagen in de HTC Dream. Het toestel heeft een 3-megapixelcamera zonder autofocus en zal verder met onder andere een mp3-speler uitgerust worden. Dingen als HSDPA- en gps-ondersteuning zijn natuurlijk ook aanwezig en het toestel moet een unieke interface hebben die gericht is op messaging. Het toestel staat gepland voor 3 augustus volgens de roadmap, maar omdat AT&T een eigen interface, die nog niet volledig af is, op het toestel wil hebben kan het weleens gebeuren dat het toestel, in de VS in ieder geval, uitgesteld gaat worden.

HTC Lancaster AT&T roadmap

 

HTC Lancaster groot Engadget

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters