'Audi gaat Android integreren in haar nieuwe auto's'

Volgens The Wall Street Journal zal Audi volgende week samen met Google bekend gaan maken de twee bedrijven gaan samenwerken om in-car entertainment op basis van Android te ontwikkelen. De nieuwe apparatuur zal in Audi-auto’s te vinden zijn in de toekomst.

De krant beroept zich zoals gewoonlijk op anonieme bronnen binnen Google en Audio. Volgens de krant zullen de twee bedrijven tijdens de CES in Las Vegas, die op 6 januari van start gaat, bekend gaan maken dat ze gezamenlijk in-car entertainment willen gaan ontwikkelen op basis van Android. Het idee is dat binnen vier tot vijf jaar een nieuw systeem is ontwikkeld waarmee autofabrikanten, zoals Audi, aan de haal kunnen gaan en dit gemakkelijk kunnen integreren in nieuwe modellen. De bedoeling is dat op termijn ook andere fabrikanten zich bij deze samenwerking zullen aansluiten en zo een standaard voor in-car entertainment tot stand zal komen.

Google heeft echter wel flink wat concurrenten op dit vlak. Zo is BlackBerry met QNX een grote speler in de auto-industrie en ook Nokia en Apple zetten flink in op deze industrie aangezien auto’s in de komende jaren een stuk slimmer moeten worden dan dat ze nu zijn. Deze bedrijven hopen dan ook de standaard te worden voor in-car entertainment op basis van hun eigen software zodat ze deze markt ook kunnen gaan domineren. Nokia heeft als grootste partner Mercedes-Benz gevonden en Apple heeft ondermeer al BMW, Daimler, General Motors, Ferrari, Honda en Mercedes-Benz weten te strikken.

De bedoeling is dat Google en Audi volgende week meer informatie zullen los laten over de samenwerking. Ook zal dan duidelijk worden welke autobedrijven mee gaan werken aan deze nieuwe software en hardware.

Tesla Model X dashboard 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters