'Audi gaat Android integreren in haar nieuwe auto's'

Volgens The Wall Street Journal zal Audi volgende week samen met Google bekend gaan maken de twee bedrijven gaan samenwerken om in-car entertainment op basis van Android te ontwikkelen. De nieuwe apparatuur zal in Audi-auto’s te vinden zijn in de toekomst.

De krant beroept zich zoals gewoonlijk op anonieme bronnen binnen Google en Audio. Volgens de krant zullen de twee bedrijven tijdens de CES in Las Vegas, die op 6 januari van start gaat, bekend gaan maken dat ze gezamenlijk in-car entertainment willen gaan ontwikkelen op basis van Android. Het idee is dat binnen vier tot vijf jaar een nieuw systeem is ontwikkeld waarmee autofabrikanten, zoals Audi, aan de haal kunnen gaan en dit gemakkelijk kunnen integreren in nieuwe modellen. De bedoeling is dat op termijn ook andere fabrikanten zich bij deze samenwerking zullen aansluiten en zo een standaard voor in-car entertainment tot stand zal komen.

Google heeft echter wel flink wat concurrenten op dit vlak. Zo is BlackBerry met QNX een grote speler in de auto-industrie en ook Nokia en Apple zetten flink in op deze industrie aangezien auto’s in de komende jaren een stuk slimmer moeten worden dan dat ze nu zijn. Deze bedrijven hopen dan ook de standaard te worden voor in-car entertainment op basis van hun eigen software zodat ze deze markt ook kunnen gaan domineren. Nokia heeft als grootste partner Mercedes-Benz gevonden en Apple heeft ondermeer al BMW, Daimler, General Motors, Ferrari, Honda en Mercedes-Benz weten te strikken.

De bedoeling is dat Google en Audi volgende week meer informatie zullen los laten over de samenwerking. Ook zal dan duidelijk worden welke autobedrijven mee gaan werken aan deze nieuwe software en hardware.

Tesla Model X dashboard 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters