‘Apple komt met augmented reality iPhone’

In het verleden heeft Apple meer dan eens gehint naar mogelijke augmented reality features bij toekomstige Apple producten. Wanneer dit precies zal gebeuren of hoe de implementatie in zijn werk zal gaan is nog onbekend. Recente berichten geven aan dat Apple daadwerkelijk bezig is met de AR technieken en dat we ze misschien sneller dan verwacht in de Apple producten zullen zien verschijnen.

Virtual reality vs. augmented reality

Waar veel smartphone bedrijven op het moment bezig zijn met virtual reality implementaties, lijkt Apple daar niet veel aandacht aan te besteden. Volgens UBS analist Steven Milunovich zou Apple hiervoor hebben gekozen, omdat AR de gebruikers een meer sociale ervaring biedt. Bij VR zouden gebruikers meer geïsoleerd zijn. Door de virtuele realiteit zien ze de echte wereld niet meer.

Nog geen AR bril, eerst meer praktische toepassing

Recente geruchten laten weten dat Cupertino bezig zou zijn met de ontwikkeling van speciale AR brillen voor gebruik met Apple producten. Volgens Milunovich zullen we eerst een meer praktische uitvoering zien van augmented reality bij de iPhone zelf. Daarbij moet je denken aan een 3D-camera die ruimtes kan scannen, a la Google Tango. Daarmee brengt Apple naar verluidt een eerste development-kit uit, waarmee ontwikkelaars met augmented reality aan de slag kunnen. Milunovich geeft ook te kennen dat meer dan 1000 Apple medewerkers in Israël bezig zouden zijn met een mogelijk AR project.

iPhone camera als AR component

Het feit dat voor augmented reality vaak de eigen camera van een smartphone gebruikt kan worden, is een groot voordeel. Er hoeft geen extra apparatuur aangeschaf te worden. Milunovich geeft aan dat Apple niet zal kiezen veel geld te investeren in de ontwikkeling en marketing van een nieuw product. Er zal eerder gekozen worden de iPhone software aan te passen of de camera een update te geven. De analist verwacht ook dat de volgende iPhone al uitgerust zou kunnen zijn met AR mogelijkheden.

Bron: Business Insider

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters