Australië bekeurt mensen voor niet handsfree bellen

In Nederland kennen we het al langer, maar in Australië is het nog niet zo bekend. Niet handsfree bellen blijkt ook daar niet toegestaan en de politie in New South Wales heeft in één dag meer dan 1.000 bekeuringen uitgedeeld.

Nou doen ze het daar niet om de centen, zoals in Nederland waar de politie een target moet halen, maar zijn ze een grote campagne gestart om mensen te herinneren aan de wet die bellen met een mobiel aan je oor verbiedt.

In het land aan de andere kant van onze aardkloot zijn de boetes voor bellen achter het stuur niet mis. In het gewone verkeer betaal je 234 Australische Dollar, als je gepakt wordt in een zogenaamde “schoolzone” is de boete zelfs AU$ 324.

Om het feestje compleet te maken, dat andere land “down under” is ook begonnen met uitzoeken of handsfree bellen niet verplicht moet worden gesteld. Geschokt als ze zijn in New Zealand van het hoge aantal verkeersdoden die gerelateerd zouden zijn aan bellen in het verkeer, zijn ze nu aan een wet aan het werken die alle telefoon-handelingen verbiedt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters