Australische politie: ''Gebruik van Apple Maps levensgevaarlijk''

De Australische politie ontraadt iPhonebezitters het gebruik van Apple Maps voor hun tochten door de bush. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Australische politie: ''Gebruik van Apple Maps levensgevaarlijk'' apple maps mildura mess

De politie in de staat Victoria heeft een officiële waarschuwing doen uitgaan om de kaarten die met de laatste update van de iPhone naar iOS6 zijn meegekomen, niet te gebruiken. ”Een aantal automobilisten zijn zo van de paden afgeleid in de afgelopen weken.”

Het is geen geintje, maakt de politie duidelijk. Want de automobilisten werden uiterst onherbergzaam gebied in geleid, waar ze zonder eten, drinken en benzine bleven zitten. Terwijl ze dachten dat ze op weg waren naar een stadje, leidde Apple Maps ze zeventig kilometer de verkeerde kant op. In het nationale park waar de automobilisten door de kaartenservice heen werden geleid, kan het bijzonder heet worden en de Australische overheid adviseert mensen die deze plek bezoeken aan om genoeg water en voorraden mee te nemen. Maar een nietsvermoedende automobilist die alleen maar van stadje a naar stadje b wil rijden, heeft dat niet allemaal bij zic, als hij nietsvermoedend dit gevaarlijke gebied in rijdt.

Apple Maps beweert namelijk dat het stadje Mildura midden in het bewuste park ligt. De politie waarschuwt officieel dat het stadje toch echt zeventig kilometer verderop ligt. Wat automobilisten met weinig benzine al een paar keer in problemen heeft gebracht. Diverse reddingsoperaties zijn nodig geweest in de afgelopen weken om gestrande automobilisten uit de bush te halen.

”De politie is extreem bezorgd, omdat er heelmaal geen water is in het park en de temperaturen kunnen 46 graden Celsius bereiken. Dat maakt dit een potentieel levensgevaarlijk probleem”, aldus de politieverklaring.

De politie zegt erbij te hopen dat Apple de fout snel rechtzet, voordat er echt doden vallen.

Apple Maps is direct na de release al door de mand gevallen als een zeer gebrekkige app. Apple zelf meldde dat gebruikers beter tijdelijk een andere navigatiedienst kunnen gebruiken, totdat het bedrijf de kaarten op orde heeft. Hele steden leken in Apple Maps niet meer te bestaan, de Filipijnen waren half gezonken en bebouwd gebied werd aangegeven als een woestijn. En naar dit laatste voorbeeld bewijst, dus ook omgekeerd.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters