AVG verdedigt antivirus-app die Microsoft uit Windows Phone Marketplace haalde

AVG bracht onlangs een gratis antivirusprogramma naar de Windows Phone Marketplace. Daar ontstond ophef over, want het programma zou zijn gebruikers ‘volgen’ via de gps-gegevens van de telefoon en die samen met het merk en type smartphone plus het e-mailadres van de gebruiker naar AVG sturen. Reden voor Microsoft om de software uit de Marketplace te gooien.

telefoonvirus

Brandon Watson van Microsoft meldde afgelopen vrijdag dat de virusscanner van AVG in ongenade was gevallen. Op twitter hield hij zich op de vlakte; hij gaf te kennen dat de software werd onderzocht op zijn functionaliteit.

Maar de werkelijke reden is de privacyschending van de AVG-gebruikers. Nu verdedigt AVG zich tegen de aantijgingen. Op de website van het bedrijf meldt AVG dat de gps-volgfunctie is bedoeld om een verloren of gestolen telefoon terug te kunnen vinden. Als je die optie wegneemt, kan dat niet meer en is de gebruiker in zo’n geval zijn toestel definitief kwijt, dus die functie moet erin blijven, vindt AVG.

Op de website is te zien hoe de informatie bij AVG wordt verwerkt als de gps-volgfunctie aan staat of niet. AVG meldt daarbij dat de informatie die het bedrijf verkrijgt over de bewegingen van zijn gebruikers, niet met derden worden gedeeld of aan andere bedrijven worden verkocht zonder toestemming van de gebruikers.

Overigens is er tot op heden nog geen enkel virus opgedoken voor Windows Phone 7, en de virusscanner lijkt dan ook lichtelijk overbodig. De meeste malware concentreert zich op Android. Maar volgens AVG is de software voor meer zaken handig. Phishing, DDOS-aanvallen via de smartphone en meer van dat soort zaken zouden worden verhinderd door de AVG-software te installeren op een WP7-telefoon.

Bron: Neowin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters