Azië blijkt geen Azië te zijn, en Android wellicht geen marktleider

Kennelijk is Azië opeens een relatief begrip geworden, in ieder geval als we onderzoeksbureau GfK mogen geloven. En om die reden is er een kleine verduidelijking van onze berichtgeving van gisteren nodig.

Azië landkaart

Gisteren publiceerden we dat Android marktleider is geworden in Azië en daarmee Symbian van de troon heeft gestoten. Hoewel dat best waar kan zijn, gaat onderzoeksbureau Gfk nogal selectief om met het begrip Azië. Zoals we al eerder meldden overigens.

Oplettende lezers van Unwired View ontdekten net als All About Phones dat GfK in een noot onder haar persbericht de landen die deel uitmaken van Azië vermeldde, en dat zijn er een stuk minder dan algemeen aangenomen wordt. Tegenwoordig bestaat Azië volgens Gfk blijkbaar uit Hong Kong, Macau, South Korea, Taiwan, Indonesia, Cambodia, Malaysia, Philippines, Singapore, Thailand en Vietnam. Daar is Wikipedia het duidelijk niet mee eens, want in plaats van het handje vol landen dat de GfK tot Azië rekent, laat een lijst van Wikipedia wel gewoon tientallen landen zien.

De twee belangrijkste landen van het continent, voor de telecommarkt in ieder geval, missen van de lijst: India en China. Dat betekent uiteraard niet per se dat Android niet de grootste is in Azië. Gezien de omvang van de Chinese en de Indiase markt kunnen we echter wel zeker zijn van het feit dat het bericht van gisteren weinig zegt over de echte marktaandelen in de Aziatische smartphonemarkt.

Het bericht van Gfk geeft evenmin antwoord op de vraag hoe het zit met de marktaandelen in landen in het Midden-Oosten. Ook Turkije en zelfs Japan blijven onvermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Technologie land Japan erbuiten laten.. Grote landen als China en India ook.. Die landen zijn juist Azië, ze hadden beter alle andere erbuiten kunnen laten. Wat betreft Turkije, die zijn de ene keer Europa en andere keer Azië, hoe het de instelling maar net goed uitkomt.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters