Bada en Tizen gaan samen in één besturingssysteem

Het door Samsung bedachte besturingssysteem Bada en het besturingssysteem Tizen van Intel, voorheen bekend als MeeGo, gaan fuseren tot één OS.

Tizen OS

Samsung heeft dit gemeld. Beide besturingssystemen zijn gebaseerd op Linux en worden samengevoegd. Tea-Jin Kang, een vicepresident van Samsung’s Content Planning Team, meldde dit tijdens een interview op de CES in Las Vegas. Kang kon niet vertellen wanneer de fusie klaar is, maar hij meldde wel dat die al stevig op de rails staat.

Als de integratie is voltooid, zal Tizen – als het OS zo tenminste blijft heten – alle applicaties ondersteunen die voor Bada zijn geschreven. Dat geldt ook voor bestaande apps. Na de integratie krijgen software-ontwikkelaars dezelfde SDK’s en API’s. Het plan is dat wie nu ontwikkelt voor Bada, dat dan ook meteen in Tizen kan doen omdat dit op dezelfde manier gaat.

Tizen is de voortzetting van MeeGo, dat stopte toen Nokia uit het samenwerkingsverband met Intel stapte dat dit OS samenstelde uit twee andere besturingssystemen: Maemo en Moblin.

Nokia heeft dit jaar de enige en ook meteen de laatste MeeGo-telefoon op de markt gebracht, de N9. Bij de presentatie van dat toestel verzuchtten alle reviewers dat het hier eigenlijk niet bij mocht blijven; zowel de hard- als de software waren bijzonder goed. Maar Nokia heeft zich inmiddels voor smartphones bekeerd tot Windows Phone.

Samsung boekt aardig succes met zijn goedkope telefoons op basis van het Bada-OS. Bada-telefoons vormden vorig jaar zo’n twee procent van de wereldwijde smartphonemarkt, en daarmee laat het OS Windows Phone achter zich.

Bron: Forbes

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters