'Bada nog lang niet afgeschreven'

Bada. Bada wie? Het tamelijk onbekende besturingssysteem van Samsung is succesvol. Binnen vier maanden na de lancering van het nieuwe OS voor smartphones zijn er wereldwijd 1.3 miljoen gebruikers. En dat was twee procent van de wereldwijde smartphonemarkt op dat moment. Kortom: de eerste vier maanden van Bada waren succesvoller dan de eerste vier maanden van Android.

Samsung Wave bada foto

Een columnist van Gigaom Pro denkt dat Bada weleens onderschat zou kunnen worden. Twee procent van de hele smartphonemarkt is niet zoveel.

Maar toch vindt de columnist het een indrukwekkend resultaat dat er al zo snel een substantieel deel van die markt is ingepikt door het eigen OS van Samsung, vooral omdat het op 1 juni gelanceerde OS maar op één apparaat te krijgen was: de Wave S8500. Een tweede Bada-telefoon is pas een paar weken geleden aangekondigd.

Het kan dus wel eens snel beter gaan met de populariteit van Bada, zo vermoedt de columnist. Hoewel het toestel nog door weinig telco’s wordt ondersteund, kan dat volgens hem snel veranderen en de Bada-telefoons kunnen wel eens een belangrijke rol gaan spelen.

Dat heeft te maken met een belangrijke sleutelfactor: de kracht en grootte van Samsung. Wereldwijd is de Koreaanse elektronicafabrikant actief. Het is de vierde telefoonmaker van de wereld. In het derde kwartaal werden er bijna acht miljoen telefoons verkocht door het concern. Daarmee wint Samsung het van HTC. Samsung maakt ook telefoons op Android en Windows Phone 7, maar Bada zal niet achterblijven, zo vermoedt de scribent van Gigaom pro.

Bron: gigaom

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters