'Bada nog lang niet afgeschreven'

Bada. Bada wie? Het tamelijk onbekende besturingssysteem van Samsung is succesvol. Binnen vier maanden na de lancering van het nieuwe OS voor smartphones zijn er wereldwijd 1.3 miljoen gebruikers. En dat was twee procent van de wereldwijde smartphonemarkt op dat moment. Kortom: de eerste vier maanden van Bada waren succesvoller dan de eerste vier maanden van Android.

Samsung Wave bada foto

Een columnist van Gigaom Pro denkt dat Bada weleens onderschat zou kunnen worden. Twee procent van de hele smartphonemarkt is niet zoveel.

Maar toch vindt de columnist het een indrukwekkend resultaat dat er al zo snel een substantieel deel van die markt is ingepikt door het eigen OS van Samsung, vooral omdat het op 1 juni gelanceerde OS maar op één apparaat te krijgen was: de Wave S8500. Een tweede Bada-telefoon is pas een paar weken geleden aangekondigd.

Het kan dus wel eens snel beter gaan met de populariteit van Bada, zo vermoedt de columnist. Hoewel het toestel nog door weinig telco’s wordt ondersteund, kan dat volgens hem snel veranderen en de Bada-telefoons kunnen wel eens een belangrijke rol gaan spelen.

Dat heeft te maken met een belangrijke sleutelfactor: de kracht en grootte van Samsung. Wereldwijd is de Koreaanse elektronicafabrikant actief. Het is de vierde telefoonmaker van de wereld. In het derde kwartaal werden er bijna acht miljoen telefoons verkocht door het concern. Daarmee wint Samsung het van HTC. Samsung maakt ook telefoons op Android en Windows Phone 7, maar Bada zal niet achterblijven, zo vermoedt de scribent van Gigaom pro.

Bron: gigaom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters