Ballmer niet blij met Windows Phone 7-verkopen

Dat de verkoopcijfers van Windows Phone 7 niet zo best zijn, hoeven we iedereen die de telecommarkt een beetje bijhoudt vast niet te vertellen. Dat de baas van Microsoft dat zelf toegeeft, is wel nieuw.

Ballmer toespraak Windows Phone 7

“We hebben niet bepaald zoveel verkocht als ik zou willen in het eerste jaar,” zei Steve Ballmer tijdens Microsoft’s jaarlijkse financiële meeting. “Ik zeg niet dat ik er blij mee ben waar ik nu ben, maar ik ben wel optimistisch over waar we kunnen komen,” ging Ballmer verder. “We moet dit alleen naar het volgende niveau tillen.”

Ballmer vindt dat de goede start dit jaar wel gemaakt is. Microsoft zou een erg sterk derde ecosysteem gecreëerd hebben om de concurrentie aan te gaan met Android en iOS en daarnaast herhaalde de CEO van Microsoft nog maar eens dat het bedrijf in zee is gegaan met Nokia dit jaar. “Met Nokia hebben we een toegewijde hardware partner die all-in is op Windows Phone. Ze doen niets met Android of een ander besturingssysteem.”

De eerste stap in dat naar het volgende niveau tillen zal naar verwachting heel snel al volgen met de release van Windows Phone Mango. In oktober komen de eerste Mango-toestellen, de HTC Titan en HTC Radar, op de markt en volgens geruchten zal de officiële update naar Mango binnen afzienbare tijd uitgerold worden voor bestaande toestellen.

Bron: All Things Digital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. robert -

  Ik ben ook een van de kritische consument.
  We kunnen een aantal dingen op een rij zetten.
  – WP7 is gepresenteerd in feb 2010. We zijn nu bijna 1.5 jaar verder voordat er in Nederland eindelijk officieel een WP7 te koop is. Veel te laat naar mijn mening.
  – Draait niet op dual core. Ja ik weet dat het zeer soepel is maar iPhone 5 krijgt wel een dual core. En als je met de iPhone wilt concurreren is dat niet alleen software maar ook hardware matig
  – Resolutie 480*800. Zelfde kritiek als met de iPhone 4/5 hierboven.
  – De HTC titan moet 599 kosten. Wederom wil je concurreren is dit niet de juiste prijsklasse met de huidige hardware specs.
  – HTC/Samsung etc zijn niet blij met de samenwerking tussen Nokia en MS omdat Nokia wel in het systeem mag ontwikkelen. Kan een bedreiging zijn dat ze zich terugtrekken.

  Van mij mag WP7 heus een succes worden maar gezien deze punten hebben ze nog een zeer lange weg te gaan.

  1. William -

   Apple maakt nooit gewag van wat voor hardware er in zit, die dingen doen het gewoon. Dat is ook de ervaring die ik met die dingen heb (ik heb ze zelf niet, maar vrienden van me hebben zo ongeveer alles wat je van Apple kunt kopen).

   Het is daarom vreemd om, op het moment dat een WP7-toestel het ook gewoon doet, wel ineens te focussen op dat hardwareverschil.

   Voor wat betref de resolutie, ik heb daar voor de aardigheid eens mee zitten rekenen. Als je uitrekent hoeveel pixels per inch een bepaald scherm over de diagonaal heeft, dan komt de iPhone op iets van 335 uit. Heel hoog. Ongeveer drie keer zo hoog als een moderne laptop (13 inch, 1366×768) en bijna vier keer zo hoog als een HD-televisie van 40 inch. De HTC Titan, 4,7 inch, komt op ongeveer 200 uit. Significant minder dan de iPhone inderdaad, maar twee keer zo hoog als mijn laptop (HP ProBook 5320M WS995EA) waarvan ik nou niet bepaald het idee heb dat die op een commodore 64 lijkt.

   De vorige iPhone had overigens een resolutie van 480 bij 320, terwijl de windows mobile-toestellen van HTC toen al op 800 bij 480 zaten. Ik heb geen enkele apple-gebruiker gehoord over het te korrelig zijn van die schermen.

   Volgens mij valt het wat deze criteria betreft allemaal dus wel een beetje mee.

   1. sam-rules -

    Tja het is ook allemaal een beetje persoonlijk.. waar liggen je verwachtingen en grenzen. Ben geen apple fan.. maar ze maken mooie en goede producten.. dit kan ik niet ontkennen. Vind zelf 1 HEEL groot nadeel aan apple en dat is dat ze op allerlei manier onder de garantie willen uitkomen. Hier in nl sowieso en elders weet ik niet. Tegenwoordig plakken ze vochtindicators in de 3.5mm ingang en bij de aansluiting aan de onderkant. Te triest voor woorden. Heb dagelijks met garantie claims van apple te maken, en dit loopt vaak hoog op. Daarnaast komt nog het patenten gedoe waar ze mee bezig zijn.. en ze spannen de kroon met goedkoop laten maken van hun hardware…
    Voor zulke dure producten is de service en garantie ver te zoeken als je dit vergelijkt me Nokia en Samsung.

   2. robert -

    Als ik naar mijn HD2 filmpjes kijk of surf heb ik ook niet de indruk dat het korrelig is. Maar krijg ik de HTC sensation of iPhone 4 in handen zie ik meteen het verschil. Apple heeft met de iPad 2 toch wel duidelijk gemaakt dat er een dual core in zit. Nu de concurrente steeds heviger wordt betwijfel ik of ze de hardware specs niet gaan belichten. Dat deed apple met over de scherm in de iPhone 4 trouwens wel.

    Het OS loopt via de GPU dus aan den dual core heb je niks. Dat is waar. Maar bijvoorbeeld voor de camera weer wel. Waarom denk je dat de HTC titan maar tot 720p foto's/films kan maken.
    Denk je niet dat apple met de dual core de 1080p extra zal belichten?
    Ook een dual core gaat beter om met batterijverbruik.

    We zullen zien of de consument voor de hardware specs gevoelig voor is.

    Naar mijn mening is de hardware een jaar te oud.

 2. Hans -

  @Rob: volgens mij ben jij gewoon een Windows hater en het getuigd niet van kennis dat jij bij voorbaat een platform de grond in stampt terwijl je het waarschijnlijk nog nooit zelf in je handen hebt gehad. Volgens mij heeft Android ook tig updates nodig gehad om te zijn wat het nu is, toen Android er net was stelde het veel minder voor dan het huidige WP7 met Mango. Blijkbaar weet jij het allemaal beter en hebben de vele mensen die het wel echt hebben uitgeprobeerd en daar heel positief over zijn allemaal ongelijk. Jouw uitspraken zeggen meer over jou dan over WP7.

  1. William -

   Inderdaad, dit klinkt als een ongefundeerd (en achterhaald, want in Mango is multitasking wel mogelijk) bericht en WP7 worden zaken in de schoenen geschoven die iOS ook heeft, als het ontbreken van een uitbreidbaar geheugen. Enige is dat je iPhones kunt krijgen met meer dan de maximaal 16GB die ik bij WP7-toestellen heb gezien.

   Van de andere kant, ik heb nu een HTC Touch Pro (ja, I) met een kaartje van 16GB en die krijg ik ondanks dat ik er belachelijk veel muziek, foto's en films waarvan ik er maar een paar luister en kijk en daarnaast TomTom-detailkaarten van Europa heb staan en nog krijg ik 'm niet vol. Dat ga ik dus wel redden.

   Ik wil 'm nog even vasthouden om te checken of hij niet te groot is, maar 99% kans dat ik op 4 oktober een HTC Titan bezit!

 3. robnas -

  Ik kan het hier laten regenen van flauwe rake opmerkingen, maar WP7 is een farce: je kunt er geen ruk mee, je hebt er niks aan. Het ontwerp is zo lek als een mandje: geen multitasking (na een update ja), geen mogelijkheid tot geheugenuibreiding, nieuw type file-systeem, niks compatible, etc. etc.

  Ik zou haast cynisch willen zeggen: WP7? Niks aan de hand, laten liggen en doorlopen.

  1. Dominick -

   Nou, daar ben ik het niet mee eens. Misschien is het voor wat technischer ingestelde mensen niet ideaal, maar voor de gemiddelde gebruiker is het een erg mooi systeem dat goed werkt, stabiel is en genoeg functies heeft.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters