Ballmer: ''Surface-tablet kost tussen 300 en 800 dollar''

Het verhaal dat Microsoft de Surface-tablets met Windows 8 wegzet voor de zeer concurrerende prijs van 199 dollar, is niet waar. Microsoftbaas Steve Ballmer heeft onthuld dat de tablets tussen 300 en 800 dollar gaan kosten.

Microsoft Surface tablet

Het verhaal dat de tablets onder de 200 dollar zouden worden weggezet op de markt, circuleerde vlak nadat Microsoft bekendmaakte dat het bedrijf met eigen tablets komt. Grote Windowsfabrikanten, zoals de baas van Acer, reageerden er stekelig op en vertelden al meteen dat Microsoft de tablets een stuk duurder moet maken. Anders zou Microsoft het brood uit de mond stoten van zijn eigen OEM-partners.

Microsoft-CEO Steve Ballmer heeft de hoop van consumenten op en goedkope Windows 8-tablet nu de grond in geboord. De platte apparaten gaan dus flink wat kosten. ”Als je kijkt naar de bulk van de pc-markt, zou de tablet iets tussen 300 en 700 of 800 dollar moeten gaan kosten”, vertelde hij tegen een Amerikaanse krant.

In het midden van die prijsrange vinden we nu ook de goedkopere iPads, die rond de 500 dollar kosten.

De Surface komt op 29 oktober naar de winkels. In juni is het apparaat door Steve Ballmer gepresenteerd. Het werd zeer opmerkelijk gevonden dat het softwarebedrijf ineens in hardware stapte. Maar Ballmer wil blijkbaar iets meer op Apple gaan lijken, die beiden verkoopt. Ballmer heeft wel benadrukt dat de kernbusiness van Microsoft altijd de software zal blijven.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters