Ballmer: 'Zune-software komt naar Windows Mobile'

In een interview met Cnet heeft de CEO van Microsoft Steve Ballmer zich laten ontvallen dat de software die gebruikt wordt om de Zune HD aan te sturen ook naar Windows Mobile zal komen. Eerder waren er al geruchten dat delen van de Zune-functionaliteit te vinden zouden zijn in Windows Mobile 7.

Steve Ballmer + WM logoOver Microsoft en zijn mobiele besturingssysteem zijn de afgelopen tijd veel geruchten naar buiten gekomen. Eerst kwamen de geruchten over Microsoft-branded telefoons met de functionaliteit van de Zune. Deze berichten werden later tegengesproken door Steve Ballmer. Ook werd gespeculeerd over de integratie van de Zune-software in Windows Mobile 7. Dat laatste lijkt nu een stapje dichter bij de werkelijkheid te zijn gekomen, nu de CEO van Microsoft dit in een interview met Cnet min of meer heeft bevestigd. Volgens Ballmer kunnen gebruikers van een Windows-telefoon binnenkort gebruikmaken van de media-afspeelcapaciteiten van de Zune-software en de bijbehorende muziek- en videodiensten. Op welke termijn we dit kunnen verwachten en in welke Windows Mobile-versie dit geïmplementeerd gaat worden is niet bekendgemaakt. Pocketnow verwacht dat de Zune-software eerst uit zal komen als applicatie, waarmee de Zune-omgeving op de telefoon te installeren is. Later zal de software in het besturingssysteem verwerkt worden.

Verder vertelt Steve Ballmer in het interview met Cnet dat het bedrijf de doelstelling heeft om veel Windows Mobile-telefoons uit te brengen. Hij wil daarbij benadrukken dat hij het model van Microsoft als sterkste ziet. Dit houdt in dat Microsoft zich focust op het maken van het mobiele besturingssysteem, en hierbij fabrikanten die er gebruik van maken betrokken houdt. Hiermee lijkt hij het gerucht van Windows-branded telefoons nog meer de kop in te willen drukken.

Bron: Cnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters