Ballmer: 'Zune-software komt naar Windows Mobile'

In een interview met Cnet heeft de CEO van Microsoft Steve Ballmer zich laten ontvallen dat de software die gebruikt wordt om de Zune HD aan te sturen ook naar Windows Mobile zal komen. Eerder waren er al geruchten dat delen van de Zune-functionaliteit te vinden zouden zijn in Windows Mobile 7.

Steve Ballmer + WM logoOver Microsoft en zijn mobiele besturingssysteem zijn de afgelopen tijd veel geruchten naar buiten gekomen. Eerst kwamen de geruchten over Microsoft-branded telefoons met de functionaliteit van de Zune. Deze berichten werden later tegengesproken door Steve Ballmer. Ook werd gespeculeerd over de integratie van de Zune-software in Windows Mobile 7. Dat laatste lijkt nu een stapje dichter bij de werkelijkheid te zijn gekomen, nu de CEO van Microsoft dit in een interview met Cnet min of meer heeft bevestigd. Volgens Ballmer kunnen gebruikers van een Windows-telefoon binnenkort gebruikmaken van de media-afspeelcapaciteiten van de Zune-software en de bijbehorende muziek- en videodiensten. Op welke termijn we dit kunnen verwachten en in welke Windows Mobile-versie dit geïmplementeerd gaat worden is niet bekendgemaakt. Pocketnow verwacht dat de Zune-software eerst uit zal komen als applicatie, waarmee de Zune-omgeving op de telefoon te installeren is. Later zal de software in het besturingssysteem verwerkt worden.

Verder vertelt Steve Ballmer in het interview met Cnet dat het bedrijf de doelstelling heeft om veel Windows Mobile-telefoons uit te brengen. Hij wil daarbij benadrukken dat hij het model van Microsoft als sterkste ziet. Dit houdt in dat Microsoft zich focust op het maken van het mobiele besturingssysteem, en hierbij fabrikanten die er gebruik van maken betrokken houdt. Hiermee lijkt hij het gerucht van Windows-branded telefoons nog meer de kop in te willen drukken.

Bron: Cnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters