Banken en telco's gaan samenwerken om mobiel betalen mogelijk te maken

De banken ABN AMRO, ING en de Rabobank hebben samen met de provider KPN, T-Mobile en Vodafone een intentieverklaring getekend om rond 2012 mobiel betalen mogelijk te maken in Nederland. De bedrijven zullen een joint venture oprichten om op basis van Near Field Communication betalingen te verwezenlijken in Nederland.

De samenwerking tussen de banken en de telco’s is in Europa uniek te noemen aangezien Nederland het enige land is waarbij de grote banken en operators dusdanig gaan samenwerken om een standaard in een land te introduceren. De bedoeling van de samenwerking, waar nu dus een intentieverklaring voor is getekend, is om op termijn een joint venture op te richten van al deze bedrijven die ervoor moet zorgen dat een enkele standaard in Nederland geïntroduceerd wordt om mobiel te betalen. Volgens de banken is betalen middels de mobiel het logische vervolg van betalen met een bankpas. Door deze samenwerking komt er een enkele standaard waar alle partijen achterstaan en waardoor de kans van slagen aanzienlijk groter wordt.

De banken en de telco’s gaan gebruik maken van de Near Field Communication-techniek die Nokia als eerste producent heeft geadopteerd voor al haar smartphones. Dankzij deze techniek hoeft de telefoon slechts tegen de kassa gehouden te worden en op het scherm de betaling te bevestigen waarna er betaald is. De betaalgegevens worden opgeslagen op een apart gedeelte van de simkaart en de transactie zal niet via de telco’s vervoerd worden. Naast mogelijkheden om betalingen aan de kassa te verrichten, komen ook andere toepassingen als toegangsbewijzen, coupons, klantkaarten binnen handbereik. De partijen gaan er vanuit dat vanaf 2012 deze samenwerking zijn vruchten zal gaan afwerpen en mobiel betalen definitief in Nederland zal doorbreken.

Mobiel Betalen NFC

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters