Je bankpas als OV kaart

De traditionele bankpas krijgt steeds meer functies. De HTM (Haagsche Tramweg-Maatschappij) is begonnen met een proef waarbij je jouw pinpas kan gebruiken om met de tram te reizen.

Om zo te kunnen reizen heb je ook een app nodig. Volgend jaar is het naar verwachting mogelijk om in heel Nederland met het OV te kunnen reizen met behulp van je bankpas.

Londen

De proef wordt in samenwerking met de NS en Translink gedaan. De NS laat reizigers ook op een kort traject rond Den Haag Holland Spoor. In Londen is het al gemeengoed dat er met de bankpas gereisd kan worden. Meer dan driekwart van de reizigers betaalt daar inmiddels op deze wijze. De verwachting is dat het in Nederland ook snel populair zal worden.

Van magneetsrip, naar chip

Eindelijk wordt het dus in Nederland ook mogelijk om je op deze manier te verplaatsen. Het is ook te logisch voor woorden. Tot 2012 kon er nog betaald worden met de magneetstrip op de pas, maar omdat die qua veiligheid nog wel te wensen overliet is er toen besloten om over te stappen op EMV chips. Deze leken qua functionaliteit wel wat op de chips die je ook in de chipkaart of chipknip had. Bijkomend voordeel is dat er voor betalingen onder de € 25,- geen pincode ingetoetst hoeft te worden.

Reizen met smartphone

De verwachting is dat er binnen niet al te lange tijd ook gebruik gemaakt kan worden van de smartphone voor het reizen, dit is een logische vervolgstap en omdat de meeste telefoons inmiddels over een NFC chip beschikken. ING heeft de mogelijkheid om te betalen met je telefoon. Voor de pinterminal lijkt het dan alsof je met de NFC chip op je pinpas betaalt, maar in weze ‘spoof’ je deze met je smartphone. Met een beetje geluk werkt dit ook bij het inchecken bij de HTM, waardoor je via een omweg toch via je smartphone kunt reizen.

Bron: HTM

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters