Batterij Samsung Galaxy S6 kan er wel uit (met moeite)

Samsung kreeg wat kritiek omdat de batterij niet meer verwisselbaar is in de nieuwe Samsung Galaxy S6. Maar dat klopt niet helemaal. In de handleiding staat hoe de batterij kan worden verwisseld. Het kost wel wat meer moeite.

Batterij Samsung Galaxy S6 kan er wel uit (met moeite) screenshot 2015 03 08 114014

Kort gezegd komt het erop neer dat je de schroevendraaier moet pakken om de achterkant eraf te halen. Ook de binnenkant vergt wat voorzichtig schroefwerk. Daarna kan de batterij worden bereikt, die je op die manier kunt verwisselen.

Nu gaat dit wel een stuk moeilijker dan bij de S5, S4 en eerdere modellen van Samsung’s vlaggenschip, waar je alleen maar de achterklep van af hoeft te klikken om de batterij tegen te komen. In die toestellen heb je geen gereedschap nodig. Handig voor mensen die een lange reis maken, en een reservebatterij meenemen.

De mogelijkheid in de Galaxy S6 lijkt echter niet geschikt voor dit doel. Hooguit is het handig als de batterij na enkele jaren ‘op’ raakt, zodat hij – permanent – verwisseld kan worden door een ander exemplaar.

De verwisseling van de batterij is echter niet al te moeilijk, en kan teruggevonden worden op pagina 138 van de Engelstalige handleiding van het toestel. Er zit wel een addertje onder het gras: wie het toestel openschroeft, kan zijn fabrieksgarantie kwijt raken. Maar aangezien deze mogelijkheid toch alleen handig is voor mensen die na jaren een brakke batterij willen vervangen door een goede, lijkt dat niet zo’n punt te zijn.

Bron: Tracy and Matt

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters