Batterij Samsung Galaxy S6 kan er wel uit (met moeite)

Samsung kreeg wat kritiek omdat de batterij niet meer verwisselbaar is in de nieuwe Samsung Galaxy S6. Maar dat klopt niet helemaal. In de handleiding staat hoe de batterij kan worden verwisseld. Het kost wel wat meer moeite.

Batterij Samsung Galaxy S6 kan er wel uit (met moeite) screenshot 2015 03 08 114014

Kort gezegd komt het erop neer dat je de schroevendraaier moet pakken om de achterkant eraf te halen. Ook de binnenkant vergt wat voorzichtig schroefwerk. Daarna kan de batterij worden bereikt, die je op die manier kunt verwisselen.

Nu gaat dit wel een stuk moeilijker dan bij de S5, S4 en eerdere modellen van Samsung’s vlaggenschip, waar je alleen maar de achterklep van af hoeft te klikken om de batterij tegen te komen. In die toestellen heb je geen gereedschap nodig. Handig voor mensen die een lange reis maken, en een reservebatterij meenemen.

De mogelijkheid in de Galaxy S6 lijkt echter niet geschikt voor dit doel. Hooguit is het handig als de batterij na enkele jaren ‘op’ raakt, zodat hij – permanent – verwisseld kan worden door een ander exemplaar.

De verwisseling van de batterij is echter niet al te moeilijk, en kan teruggevonden worden op pagina 138 van de Engelstalige handleiding van het toestel. Er zit wel een addertje onder het gras: wie het toestel openschroeft, kan zijn fabrieksgarantie kwijt raken. Maar aangezien deze mogelijkheid toch alleen handig is voor mensen die na jaren een brakke batterij willen vervangen door een goede, lijkt dat niet zo’n punt te zijn.

Bron: Tracy and Matt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sylmaron -

    Goed dat dat kan. Ik kan er met mijn verstand niet bij waarom HTC met de One M8 de boel zo verlijmd heeft dat dat onmogelijk gemaakt is.

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters