'Batterij Samsung Galaxy S7 gaat veel langer mee' (update)

Samsung werkt aan nieuwe batterijtechnologie, waardoor de accu van de Samsung Galaxy S7 – die begin volgend jaar moet uitkomen – veel langer mee zal gaan dan die van de Galaxy S6. Dat meldt althans Softpedia. Andere sites melden dat het nog jaren kan duren voordat Samsung de nieuwe technologie in smartphones kan verwerken. Ook zijn er andere twijfels bij deze nieuwe uitvinding.

Samsung Pixon 12 accu

Samsung heeft in Seoul aangekondigd dat het bedrijf een technologie heeft ontwikkeld waarin het nieuwe materiaal grafeen is verwerkt, meldt Business Korea. Dat biedt de mogelijkheid om een batterij te maken in een veel hogere dichtheid. Business Korea schrijft dat de nieuwe accu’s tweemaal zo lang meegaan als de huidige lithiumbatterijen. Andere sites hebben de zaak eens doorgerekend en komen tot anderhalf tot 1,8 keer de capaciteit van de huidige batterijen.

Die lithiumbatterijen werden door Sony ontwikkeld in de jaren negentig. Die zitten in vrijwel alle smartphones. De meeste telefoons houden het niet veel langer dan 24 uur uit op één acculading. Ondanks veel aankondigingen van uitvindingen op dit gebied, is er de laatste zes jaar nog geen nieuwe batterijtechnologie in smartphones terechtgekomen.

Het R&D-centrum van Samsung is erin geslaagd om een batterij te ontwikkelen met een hoge dichtheid en gefabriceerd van een zeer duurzaam materiaal. Probleem dat nog opgelost moet worden, is dat ze niet zo lang meegaan als de huidige lithiumbatterijen. Ze raken na een tijdlang laden en ontladen op.

Mocht het Samsung lukken om dit probleem op te lossen en deze technologie in een volgend vlaggenschip te verwerken zodat het twee dagen meegaat op één acculading, dan is dat voor veel consumenten wellicht reden om zo’n telefoon te kopen. De beperkte accucapaciteit is al jaren een van de grootste ergernissen van bezitters van een smartphone.

Bron: Business Korea

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters