'Batterij Samsung Galaxy S7 gaat veel langer mee' (update)

Samsung werkt aan nieuwe batterijtechnologie, waardoor de accu van de Samsung Galaxy S7 – die begin volgend jaar moet uitkomen – veel langer mee zal gaan dan die van de Galaxy S6. Dat meldt althans Softpedia. Andere sites melden dat het nog jaren kan duren voordat Samsung de nieuwe technologie in smartphones kan verwerken. Ook zijn er andere twijfels bij deze nieuwe uitvinding.

Samsung Pixon 12 accu

Samsung heeft in Seoul aangekondigd dat het bedrijf een technologie heeft ontwikkeld waarin het nieuwe materiaal grafeen is verwerkt, meldt Business Korea. Dat biedt de mogelijkheid om een batterij te maken in een veel hogere dichtheid. Business Korea schrijft dat de nieuwe accu’s tweemaal zo lang meegaan als de huidige lithiumbatterijen. Andere sites hebben de zaak eens doorgerekend en komen tot anderhalf tot 1,8 keer de capaciteit van de huidige batterijen.

Die lithiumbatterijen werden door Sony ontwikkeld in de jaren negentig. Die zitten in vrijwel alle smartphones. De meeste telefoons houden het niet veel langer dan 24 uur uit op één acculading. Ondanks veel aankondigingen van uitvindingen op dit gebied, is er de laatste zes jaar nog geen nieuwe batterijtechnologie in smartphones terechtgekomen.

Het R&D-centrum van Samsung is erin geslaagd om een batterij te ontwikkelen met een hoge dichtheid en gefabriceerd van een zeer duurzaam materiaal. Probleem dat nog opgelost moet worden, is dat ze niet zo lang meegaan als de huidige lithiumbatterijen. Ze raken na een tijdlang laden en ontladen op.

Mocht het Samsung lukken om dit probleem op te lossen en deze technologie in een volgend vlaggenschip te verwerken zodat het twee dagen meegaat op één acculading, dan is dat voor veel consumenten wellicht reden om zo’n telefoon te kopen. De beperkte accucapaciteit is al jaren een van de grootste ergernissen van bezitters van een smartphone.

Bron: Business Korea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Arnold Jansma -

    Er wordt in de bron nergens gesproken over de S7. Sterker nog het is waarschijnlijk pas over 2 a 3 jaar commercieel. Is de bron uberhaupt gelezen voordat je dit als nieuws plaatst. Ik vind dit nogal slecht journalistiek.

    1. bartvuijk -

      De verkeerde bron werd geciteerd. Dat heb ik verbeterd, dank voor de oplettendheid. Inmiddels hebben veel andere techsites deze zaak uitgebreid beschreven. Die informatie is nu ook meteen toegevoegd.

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters