Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg

Het leegraken van je batterij is één van de meest vervelende dingen, wanneer je met je smartphone bezig bent. We weten dat het delen van je locatie slecht is voor je batterijleven en ook apps die op de achtergrond telkens maar bezig zijn helpen niet mee. Gelukkig wordt dit in zowel iOS als Android steeds beter aangepakt, door hier efficiënter en rigoureuzer mee om te gaan.  Deze vijf dingen slurpen ook de energie van je batterij en dit is wat je ertegen kunt doen.

Reuzen displays

Displays blijven maar groeien en met de komst van het randloze design kunnen ze zelfs behoorlijk groot worden, terwijl het toestel niet meegroeit. Esthetisch gezien kan dat positief zijn, maar hoe groter een display is, hoe meer energie hij over het algemeen nodig heeft. Uiteraard spelen er nog andere factoren mee zoals wat voor soort display het is. Wanneer het toestel even klein blijft, groeit de batterij vaak ook niet, met als gevolg dat dezelfde batterij nu energie voor een groter display  moet verzorgen.

Om ervoor te zorgen dat je display zich een beetje in toom houdt, kun je de helderheid van het scherm verminderen. Kies een helderheid, waarbij je nog wel gewoon alles goed kunt zien. Wat ook helpt is de tijd verkorten waarin het display in de sluimerstand gaat. Hier zal iedereen weer een andere voorkeur hebben. Als je vaak je toestel even neerlegt om vervolgens weer verder te werken, is het irritant als hij na een een minuut alweer uit is en je het toestel weer moet ontgrendelen. En nee, er geen vergrendeling opzetten is geen optie.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8 Bixby

Batterijen houden van een gematigd klimaat

Batterijen houden niet van extreme temperaturen. Zowel de tropische hitte als de ijzige “winter is coming” kou worden niet gewaardeerd. Dit komt doordat de chemicaliën in de lithium-ion batterijen negatief reageren op extreme temperaturen, waardoor je batterij uiteindelijk minder goed gaat werken. Vooral de hitte heeft een desastreus effect op je smartphone en kan er uiteindelijk voor zorgen dat je telefoon standaard snel leeg loopt. De kou lijkt voor wat minder heftige langetermijneffecten te zorgen.

Slecht en inconsistent signaal

Ook de signaalsterkte van zowel het wifi netwerk als het mobiele netwerk waar je op zit, kan invloed hebben op het leeglopen van je batterij. Als het signaal namelijk slecht is en de verbinding telkens wordt verbroken, moet je toestel een stuk harder werken om te proberen verbonden te blijven. Hier kun je in principe net zo gek veel tegen doen. Als je thuis bent kun je uiteraard met je modem aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat de signaalsterkte verbetert. Maar als je ergens anders bent is dat meestal geen optie. Je kunt nog checken of het verwijderen van je hoesje een betere verbinding oplevert en je kunt natuurlijk instellen dat je smartphone slechte verbindingen negeert.

wifi

Batterij vaker kort opladen

Vaak wordt het advies gegeven dat je je batterij langer gezond kunt houden door hem helemaal tot 100 procent op te laden om hem vervolgens weer helemaal leeg te laten open. Hoewel dat vroeger misschien inderdaad goed advies was, helpt het je batterij tegenwoordig juist niet. Om je batterij gezond te houden kun je het hem het beste tussen de 40 procent en 80 procent opgeladen houden. Het blijkt beter te zijn om telkens kort op te laden, hoewel dit niet altijd even praktisch is.

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Keiharde muziek is keihard voor je batterij

Als je ervan houdt om je muziek lekker hard te zetten, moet je er rekening mee houden dat je batterij dan ook sneller leeg gaat. Hoewel veel mensen zich dit niet realiseren, is het eigenlijk logisch. Je toestel moet meer kracht leveren, wat uiteraard meer energie kost. Wat kan helpen is je toestel aansluiten op een speaker of koptelefoon. Deze nemen een deel van de belasting over. Behalve muziek, kosten ook andere geluidjes je toestel energie. Denk maar aan noticatie geluiden en bijvoorbeeld video’s die automatisch beginnen met afspelen op een website of bij Facebook.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters