Batterijduur GSM verbeterd door nieuwe schermtechnologie

Een nieuw scherm voor gadgets en gsm`s moet ervoor zorgen dat de batterij van het apparaat langer mee gaat dan de huidige serie batterijen. De batterij zou 40% tot 50% langer mee gaan in een gsm dan nu het geval is.

Het idee achter deze nieuwe technologie, genaamd PenTile, is dat schermen op een dynamische manier hun backlight en kleurenintensiteit kunnen regelen, gebaseerd op datgene wat weergegeven wordt. In plaats van een standaard RGB-subpixelgroep, worden er vier grotere subpixels gebruikt: rood, groen, blauw en wit. Doordat er een extra witte pixel wordt gebruikt, kunnen kleuren makkelijker meer helder gemaakt worden, waardoor het contrast met zwart beter zal zijn.

Omdat de pixels zo’n 30% groter zijn dan vergelijkbare pixels op conventionele schermen, laten ze ook meer licht door. Dit heeft als gevolg dat de backlight minder fel hoeft te staan om dezelfde helderheid van het scherm te behouden, wat dus een lager stroomverbruik betekent. Soms is het echter zo, dat traditionele RGB-pixels bepaalde kleuren op het scherm beter weergeven. Daardoor heeft PenTile de mogelijkheid om de witte pixel tijdelijk uit te schakelen, waardoor het scherm op dat moment beter aangepast is aan datgene wat getoond wordt.

Dit alles moet erbij toe dragen dat de batterijduur met 40% tot 50% langer wordt zodat mobieltjes langer mee gaan en zuiniger zijn voor het milieu. Wanneer deze nieuwe schermen
worden verwerkt in mobieltjes is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters