Batterijduur GSM verbeterd door nieuwe schermtechnologie

Een nieuw scherm voor gadgets en gsm`s moet ervoor zorgen dat de batterij van het apparaat langer mee gaat dan de huidige serie batterijen. De batterij zou 40% tot 50% langer mee gaan in een gsm dan nu het geval is.

Het idee achter deze nieuwe technologie, genaamd PenTile, is dat schermen op een dynamische manier hun backlight en kleurenintensiteit kunnen regelen, gebaseerd op datgene wat weergegeven wordt. In plaats van een standaard RGB-subpixelgroep, worden er vier grotere subpixels gebruikt: rood, groen, blauw en wit. Doordat er een extra witte pixel wordt gebruikt, kunnen kleuren makkelijker meer helder gemaakt worden, waardoor het contrast met zwart beter zal zijn.

Omdat de pixels zo’n 30% groter zijn dan vergelijkbare pixels op conventionele schermen, laten ze ook meer licht door. Dit heeft als gevolg dat de backlight minder fel hoeft te staan om dezelfde helderheid van het scherm te behouden, wat dus een lager stroomverbruik betekent. Soms is het echter zo, dat traditionele RGB-pixels bepaalde kleuren op het scherm beter weergeven. Daardoor heeft PenTile de mogelijkheid om de witte pixel tijdelijk uit te schakelen, waardoor het scherm op dat moment beter aangepast is aan datgene wat getoond wordt.

Dit alles moet erbij toe dragen dat de batterijduur met 40% tot 50% langer wordt zodat mobieltjes langer mee gaan en zuiniger zijn voor het milieu. Wanneer deze nieuwe schermen
worden verwerkt in mobieltjes is nog onbekend.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters