'Bay Trail-T-processor wordt Intel's nieuwe tablet powerhouse'

Intel zal in 2014 een nieuwe processor op de markt gaan brengen genaamd de Bay Trail-T. Deze quadcore-processor is bedoeld voor tablets en zal zijn werk op 2.1GHz kunnen gaan doen.

De nieuwe processor is naar buiten gekomen dankzij een gelekte roadmap van Intel. Op de roadmap zijn de specificaties te zien van de nieuwe core genaamd Bay Trail-T. Deze quadcore-processor moet 2014 op de markt gaan komen en zal zijn werk maximaal op 2.1GHz kunnen gaan doen. De core is bedoeld voor tablets, daar waar deze grotere batterijen hebben dan smartphones. De nieuwe core is 50 tot 60 procent zuiniger dan de huidige Clover Trail-cores.

De nieuwe processor is gebakken op het 22nm procédé en moet daardoor zuiniger en sneller zijn dan de Cortex A15 van ARM die gebakken wordt op 28nm. De ingebouwde GPU is volgens de bron Intel’s 7e generatie HD 4000 GPU die ook laptops zou moeten kunnen aansturen. Daarnaast ondersteunt de core ook DirectX 11 waardoor ondermeer Windows 8 erop kan draaien en de laatste generatie games.

De nieuwe core zal halverwege 2014 beschikbaar moeten zijn voor OEM’s. De vraag is desondanks of OEM’s van smartphones en tablets over zullen gaan stappen op deze cores aangezien ARM nog steeds flink aan de weg timmert op deze markt.

Intel Bay Trail-T-processor 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters