BBC zendt Olympische Spelen uit in VR

De Britse nieuwszender BBC gaat de Olympische Spelen in Rio uitzenden in virtual reality. De zender heeft bekendgemaakt dat er een dienst komt waarmee zowel iOS- als Android-gebruikers de Spelen in 360 graden kunnen ervaren.

Virtualympics

Nog één dag te gaan en dan kunnen alle sportliefhebbers weer dagenlang achter de televisie blijven plakken om naar alle sporten te kijken op het hoogste niveau. Voor velen zal dit meer dan Olympische Spelenvoldoende zijn, maar de BBC denkt daar anders over. Deze Britse zender brengt vandaag of morgen een applicatie uit om de Olympische Spelen in virtual reality te volgen.

Uitzendingen

De nieuwszender heeft elke dag één uitzending op de planning staan, het is dus niet zo dat je elke sport in 360 graden kunt bekijken. De BBC heeft voorlopig alleen boxen, volleybal, basketbal, en schermen verzekerd van een virtual reality-uitzending, daarnaast zijn de opening en de sluiting te bewonderen via een VR-bril. Tijdens zo’n uitzending kun je als kijker kiezen uit vier verschillende camerastandpunten om de wedstrijd vanuit elke hoek te beleven alsof je er zelf bij bent.

Benodigdheden

Samsung Gear VR vanaf 30 januari in Nederland te koopOm de Olympische Spelen in Rio te volgen via de 360-beleving van de BBC heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je een Android- of iOS-smartphone nodig, vervolgens heb je de BBC-app nodig die binnenkort uitkomt en het laatste is een VR-bril. De beste optie voor een VR-bril is de Gear VR van Samsung omdat daar een aparte app voor uitkomt, maar een goedkope bril zoals Google’s Cardboard zal ook voldoen.

Het is interessant om te zien hoe een nieuwszender als de BBC in virtual reality duikt. Het toepassen van deze technologie op een sportevenement als de Olympische Spelen kan zeker de potentie van virtual reality laten zien. De eerste 360-uitzending is morgen om 01:00 ’s nachts met de opening van de Olympische Spelen.

Bron: ARSTechnica

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters