BBC zendt Olympische Spelen uit in VR

De Britse nieuwszender BBC gaat de Olympische Spelen in Rio uitzenden in virtual reality. De zender heeft bekendgemaakt dat er een dienst komt waarmee zowel iOS- als Android-gebruikers de Spelen in 360 graden kunnen ervaren.

Virtualympics

Nog één dag te gaan en dan kunnen alle sportliefhebbers weer dagenlang achter de televisie blijven plakken om naar alle sporten te kijken op het hoogste niveau. Voor velen zal dit meer dan Olympische Spelenvoldoende zijn, maar de BBC denkt daar anders over. Deze Britse zender brengt vandaag of morgen een applicatie uit om de Olympische Spelen in virtual reality te volgen.

Uitzendingen

De nieuwszender heeft elke dag één uitzending op de planning staan, het is dus niet zo dat je elke sport in 360 graden kunt bekijken. De BBC heeft voorlopig alleen boxen, volleybal, basketbal, en schermen verzekerd van een virtual reality-uitzending, daarnaast zijn de opening en de sluiting te bewonderen via een VR-bril. Tijdens zo’n uitzending kun je als kijker kiezen uit vier verschillende camerastandpunten om de wedstrijd vanuit elke hoek te beleven alsof je er zelf bij bent.

Benodigdheden

Samsung Gear VR vanaf 30 januari in Nederland te koopOm de Olympische Spelen in Rio te volgen via de 360-beleving van de BBC heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je een Android- of iOS-smartphone nodig, vervolgens heb je de BBC-app nodig die binnenkort uitkomt en het laatste is een VR-bril. De beste optie voor een VR-bril is de Gear VR van Samsung omdat daar een aparte app voor uitkomt, maar een goedkope bril zoals Google’s Cardboard zal ook voldoen.

Het is interessant om te zien hoe een nieuwszender als de BBC in virtual reality duikt. Het toepassen van deze technologie op een sportevenement als de Olympische Spelen kan zeker de potentie van virtual reality laten zien. De eerste 360-uitzending is morgen om 01:00 ’s nachts met de opening van de Olympische Spelen.

Bron: ARSTechnica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters