BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie?

BBK Electronics is een Chinese multinational, welke een iets andere strategie toepast als het aankomt op het verkopen van smartphones. Deze strategie lijkt goed te werken, want wereldwijd verscheept het bedrijf als derde de meeste toestellen. Waarschijnlijk bedenk je je nu dat op nummer drie toch Huawei stond? Dat klopt wel en toch ook weer niet.

Oppo en Vivo zijn samen een behoorlijke concurrent

BBK maakt namelijk smartphones onder verschillende merknamen. Onder de multinational vallen Oppo, Vivo, OnePlus en recentelijk ook ikoo. Het is zo dat we op de derde plek niet één van deze merken vinden, maar samen zijn Oppo en Vivo een sterke tegenstander. In een rapport van IDC is te zien hoe Samsung gedurende 2016 en 2017 wereldwijd op nummer één staat, terwijl Apple strijd met de gebundelde Oppo/Vivo kracht voor een tweede plek. Apple staat het grootste gedeelte van de tijd op nummer twee, met Oppo en Vivo op nummer drie. Als we Oppo en Vivo los zien, dan claimt Huawei de derde plek.

marktaandeel smartphonemakers 2016

In China is Huawei heer en meester

Als we alleen naar China kijken, zijn de cijfers weer heel anders. Daar is Huawei de absolute nummer één, met op de tweede en derde plek Oppo en Vivo. Daarna volgen Xiaomi, Apple en Samsung. In China doen toestellen met een lager prijskaartje het een stuk beter en het is dus niet verrassend dat Apple en Samsung redelijk laag eindigen. Hoewel Xiaomi ook bekend staat om een goede prijs/kwaliteit verhouding, zijn ze toch relatief duurder dan Huawei, Oppo en Vivo.

Smartphonemarkt China

BBK richt zich op verschillende markten tegelijkertijd

In plaats van om één smartphonemerk op de markt te zetten, zoals veel andere smartphonemakers, kiest BBK ervoor verschillende merken in te zetten met verschillende doelen. Door toestellen onder een aantal merken in te zetten, kan BBK ook verschillende doelgroepen bereiken. OnePlus is het meer premium merk van de groep, terwijl Oppo en Vivo de budget toestellen zijn en weer bedoeld zijn voor een ander publiek. Onlangs besloot BBK zich ook te richten op kinderen met het merk ikoo. Het doel is om hiermee vooral te focussen op educatie.

Via: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters