Deze smartphonemaker verkocht vorig jaar meer toestellen dan Samsung en Apple

Het is een heftige strijd aan de top van de smartphonemarkt en Samsung, Apple en Huawei bezetten al een tijdje de eerste drie plekken. Er is echter een vierde smartphonemaker die veel meer toestellen verkoopt dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit sluipende gevaar is BBK Electronics en het bedrijf heeft onopvallend Samsung verstoten van zijn eerste plek.

BBK: divide and conquer

BBK is een Chinese multinational en in plaats van zich bezig te houden met één smartphonemerk, verspreid het bedrijf zijn toestellen onder verschillende merken. Onder andere Oppo, Vivo en OnePlus vallen onder BBK. Met de verschillende merken richt de smartphonemaker zich op verschillende markten, zodat wat je ook zoekt je het zult vinden bij één van de BBK toestellen. Deze strategie lijkt goed te werken, want in het vierde kwartaal van 2017 verscheepte het bedrijf volgens Counterpoint Research meer toestellen dan Samsung, Apple en Huawei. Eerder vorig jaar wist de verdeelde smartphonemaker al eens onopvallend de tweede plek te veroveren.

OnePlus 5 tasjes

Apple wint van Samsung in Q4 2017

Er was sowieso al iets interessants aan de hand in het vierde kwartaal van 2017. Waar Samsung normaal gesproken de grootste smartphonemaker is, wist Apple de het Zuid-Koreaanse van zijn plek te stoten om zelf op de troon te gaan zitten. Apple was goed voor  77,3 miljoen verkochte smartphones, waar Samsung “maar” 74,4 miljoen haalde.

Counterpoint data smartpone verkopen

Xiaomi groeit het meest

Als we kijken naar de groei van de verschillende smartphonemakers, lijkt het erop dat vooral de Chinese bedrijven het goed doen. In het laatste kwartaal van 2017 groeide de verkopen van Xiaomi het meest met 83 procent ten opzicht van het jaar daarvoor. Oppo en Vivo hadden een kleine groei van 4 procent. Helaas voor Apple, Samsung en Huawei werden er van hun toestellen minder exemplaren verkocht dat in 2016. Als we kijken naar het hele jaar groeien Xiaomi, Vivo en Oppo het meest met percentages van respectievelijk 56, 36 en 30 procent.

Counterpoint data BBK op nummer 1

Wat we dit jaar kunnen verwachten staat nog helemaal open. Het Chinese nieuwjaar zit er wel nog aan te komen, wat meestal zorgt voor een boost in de smartphone verkoopcijfers in China. Het ziet ernaar uit dat BBK de plannen van Huawei behoorlijk dwars zit. Huawei heeft namelijk een heel plan om binnenkort zelf op nummer 1 te staan.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters