BBM meteen op nummer 1 in Google Play Store

Nu BBM, oftewel BlackBerry Messenger eindelijk voor iedereen beschikbaar is in de Google Play Store, is deze messaging-app direct naar nummer één gestegen van alle gratis apps die er in de hele Play Store beschikbaar zijn. Miljoenen mensen hebben de app al gedownload. Bij de iPhone is het beeld niet veel anders.

BBM Android en iOS

Wereldwijd waren er al zo’n vijftig miljoen gebruikers van een BlackBerrytoestel die ‘pingen’, zoals het chatten via BBM wordt genoemd. Daar kunnen er zeker nog eens zoveel bijkomen nu de app ook op de Android- en iOS-platforms beschikbaar is, zo wordt verwacht.

BlackBerry stelde aanvankelijk de app wel beschikbaar, maar liet mensen een dag of nog iets langer wachten totdat zij een e-mail kregen waarin werd bekendgemaakt dat de account was geactiveerd. Dat is nu voorbij; de wachtrijen zijn blijkbaar niet meer nodig en BBM kan de toestroom aan.

Voor de App Store van de iPhone zijn geen downloadcijfers bekend, maar wel ziet het ernaar uit dat het beeld bij Android hier niet veel anders is. De app gaat de concurrentie met andere messaging-apps als WhatsApp, SnapChat, Facebook Messenger en Skype volop aan, en het wordt ronduit interessant om te zien welke er gaat winnen. In Europa is WhatsApp bijna overal leidend, maar BBM was hier tot voor kort erg populair bij de jeugd en ook hier wordt BBM flink gedownload.

Bron: Crackberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quinten Groenings -

    Ik ben denk ik één van de vele die het alleen gedownload heeft om even te kijken hoe t werkt. Ik voel me gelijk een YOLO SWAG bontkraag breezer als ik het gebruik. Kan er niks aan doen 🙂

    1. bartvuijk -

      Mij valt op in vergelijking met WhatsApp dat je bij berichten alleen maar foto's en spraakberichten kunt meesturen. Met WhatsApp kan ik een hele mp3 naar iemand overpompen of iets anders. Vind ik toch wel een grote beperking van BBM.

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Waze verkeersapp

Waze begeleidt je nu ook in het Nederlands en Vlaams soepel door het verkeer lees verder

Fidget spinners

Dit zijn de vijf beste Fidget Spinner apps en games lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters