BBM meteen op nummer 1 in Google Play Store

Nu BBM, oftewel BlackBerry Messenger eindelijk voor iedereen beschikbaar is in de Google Play Store, is deze messaging-app direct naar nummer één gestegen van alle gratis apps die er in de hele Play Store beschikbaar zijn. Miljoenen mensen hebben de app al gedownload. Bij de iPhone is het beeld niet veel anders.

BBM Android en iOS

Wereldwijd waren er al zo’n vijftig miljoen gebruikers van een BlackBerrytoestel die ‘pingen’, zoals het chatten via BBM wordt genoemd. Daar kunnen er zeker nog eens zoveel bijkomen nu de app ook op de Android- en iOS-platforms beschikbaar is, zo wordt verwacht.

BlackBerry stelde aanvankelijk de app wel beschikbaar, maar liet mensen een dag of nog iets langer wachten totdat zij een e-mail kregen waarin werd bekendgemaakt dat de account was geactiveerd. Dat is nu voorbij; de wachtrijen zijn blijkbaar niet meer nodig en BBM kan de toestroom aan.

Voor de App Store van de iPhone zijn geen downloadcijfers bekend, maar wel ziet het ernaar uit dat het beeld bij Android hier niet veel anders is. De app gaat de concurrentie met andere messaging-apps als WhatsApp, SnapChat, Facebook Messenger en Skype volop aan, en het wordt ronduit interessant om te zien welke er gaat winnen. In Europa is WhatsApp bijna overal leidend, maar BBM was hier tot voor kort erg populair bij de jeugd en ook hier wordt BBM flink gedownload.

Bron: Crackberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quinten Groenings -

    Ik ben denk ik één van de vele die het alleen gedownload heeft om even te kijken hoe t werkt. Ik voel me gelijk een YOLO SWAG bontkraag breezer als ik het gebruik. Kan er niks aan doen 🙂

    1. bartvuijk -

      Mij valt op in vergelijking met WhatsApp dat je bij berichten alleen maar foto's en spraakberichten kunt meesturen. Met WhatsApp kan ik een hele mp3 naar iemand overpompen of iets anders. Vind ik toch wel een grote beperking van BBM.

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters