Zo beantwoord je een Whatsapp bericht zonder online te gaan

Iedereen heeft wel een paar Whatsapp contacten, die een beetje te fanatiek met de app bezig zijn. Ze houden precies bij wanneer je online bent geweest en een bericht hebt gelezen, om je vervolgens op je kop te geven wanneer je niet meteen een antwoord terug stuurt. Het uitschakelen van de blauwe vinkjes geeft al een stuk meer privacy, maar iedereen kan dan nog steeds zien wanneer je online bent. Dit is hoe je een bericht kunt beantwoorden, zonder dat iemand ziet dat je online bent.

Whatsapp iOS

Het systeem werkt op de iPhone net iets anders dan op Android toestellen. Wie met iOS werkt moet als eerste pushmeldingen aan zetten en kiezen voor de meldingsstijl stroken. Ga hiervoor naar de iPhone instellingen en kies voor berichtgeving. Zoek daar naar de Whatsapp app en kies beneden de meldingsstijl stroken. Met deze optie verschijnt er wanneer een bericht binnenkomt een strookje op het beginscherm van de telefoon. Hierin is de afzender te zien samen met het begin van het bericht.

Whatsapp stroken

Wanneer je de strook naar links swipet worden er twee opties aangeboden: bekijk en wis. Door wis te kiezen wordt het bericht alleen van het beginscherm weggehaald, maar niet definitief gewist uit Whatsapp. Om het bericht te beantwoorden zonder online te gaan, kan de bekijk optie gekozen worden. Hierop verschijnt het toetsenbord en kan een antwoord getypt worden.

Wanneer je op deze manier een bericht beantwoord, kan niemand zien dat je online bent. Ook wordt het tijdstip waarop je als laatst online was niet ververst. Wanneer je de vinkjes niet hebt uitgeschakeld krijgt de ontvanger wel te zien dat je het bericht hebt gelezen, doordat er twee blauwe vinkjes verschijnen.

Android

Op Android toestellen gaat het allemaal een stukje makkelijker. Er hoeft namelijk niks veranderd te worden aan de berichtgeving. Om een bericht te beantwoorden, zonder online te gaan, kan vanaf het home scherm simpelweg naar beneden worden geswipet. In het verschenen paneel is het bericht zichtbaar en kan erop geantwoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. stoktok -

  Als eerste reactie zou ik zeggen, als je niet wilt dat ze zien dat je ze leest of online bent waarom onderhoud je zulke contacten dan nog.
  Maar oké, als er allemaal achterdeurtjes moeten worden bedacht waarom schakel je dan niet even over op vliegtuigmodus.
  Geen instellingen en geen geouwehoer.

  Je kan trouwens aan de timestamp toch wel zien wanneer het bericht verzonden is.

 2. John Schmidt -

  Mocht je echt ver willen gaan kan je via een smartwatch alles doen(bijvoorbeeld volledige gesprekken bekijken) via Whatsapp zonder dat je bericht op gelezen word gezet.

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters