Zo beantwoord je een Whatsapp bericht zonder online te gaan

Iedereen heeft wel een paar Whatsapp contacten, die een beetje te fanatiek met de app bezig zijn. Ze houden precies bij wanneer je online bent geweest en een bericht hebt gelezen, om je vervolgens op je kop te geven wanneer je niet meteen een antwoord terug stuurt. Het uitschakelen van de blauwe vinkjes geeft al een stuk meer privacy, maar iedereen kan dan nog steeds zien wanneer je online bent. Dit is hoe je een bericht kunt beantwoorden, zonder dat iemand ziet dat je online bent.

Whatsapp iOS

Het systeem werkt op de iPhone net iets anders dan op Android toestellen. Wie met iOS werkt moet als eerste pushmeldingen aan zetten en kiezen voor de meldingsstijl stroken. Ga hiervoor naar de iPhone instellingen en kies voor berichtgeving. Zoek daar naar de Whatsapp app en kies beneden de meldingsstijl stroken. Met deze optie verschijnt er wanneer een bericht binnenkomt een strookje op het beginscherm van de telefoon. Hierin is de afzender te zien samen met het begin van het bericht.

Whatsapp stroken

Wanneer je de strook naar links swipet worden er twee opties aangeboden: bekijk en wis. Door wis te kiezen wordt het bericht alleen van het beginscherm weggehaald, maar niet definitief gewist uit Whatsapp. Om het bericht te beantwoorden zonder online te gaan, kan de bekijk optie gekozen worden. Hierop verschijnt het toetsenbord en kan een antwoord getypt worden.

Wanneer je op deze manier een bericht beantwoord, kan niemand zien dat je online bent. Ook wordt het tijdstip waarop je als laatst online was niet ververst. Wanneer je de vinkjes niet hebt uitgeschakeld krijgt de ontvanger wel te zien dat je het bericht hebt gelezen, doordat er twee blauwe vinkjes verschijnen.

Android

Op Android toestellen gaat het allemaal een stukje makkelijker. Er hoeft namelijk niks veranderd te worden aan de berichtgeving. Om een bericht te beantwoorden, zonder online te gaan, kan vanaf het home scherm simpelweg naar beneden worden geswipet. In het verschenen paneel is het bericht zichtbaar en kan erop geantwoord worden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters