'Beats-headset kunstmatig verzwaard met metaal'

Consumenten houden van producten die solide aanvoelen. Een beetje zwaar dus. Beats heeft waarschijnlijk om die reden een paar flinke stukken verder nutteloos metaal in zijn Solo-headset verwerkt. Want daar wordt ‘ie zwaarder van.

'Beats-headset kunstmatig verzwaard met metaal' beats solo headphones weight

Echte audiofielen hebben weinig op met de producten van Beats by dr. Dre. De geluidskwaliteit is goed, maar niet zo goed dat het de prijs van 140 euro voor een Solo-headset rechtvaardigt. Voor die prijs kun je producten krijgen die een beter geluid produceren.

De marketingtechnieken van Beats zijn echter briljant en alleen daarom zijn de koptelefoons volgens critici populair geworden. Popartiesten lopen ermee rond en dan willen hun fans ze ook hebben. Daarbij helpt het dat een Beats-headset niet aanvoelt als een goedkoop product.

Een technicus wilde toch eens weten hoe het nou zat met die ‘zware kwaliteit’ van de Beats headset en heeft er een uit elkaar gehaald. Hij kwam vier nutteloze stukken metaal tegen die samen verantwoordelijk waren voor eenderde van het hele gewicht van de headset.

Hij legt uit: “Een van de mooie dingen van de Solo headphones is hoe ‘substantieel’ ze aanvoelen. Een beetje extra gewicht maakt dat het product solide, duurzaam en waardevol aanvoelt. Een manier om dit goedkoop te bereiken is door sommige componenten van metaal te maken, in plaats van plastic. Dan heb je meer gewicht. Dertig procent van het gewicht van deze headphones komt van vier kleine metalen onderdelen die er alleen maar zijn om er gewicht aan toe te voegen.”

Nu is dit een wel vaker toegepaste truc. Andere producenten bezondigen zich hier ook aan. Overigens schrijft de technicus verder dat de prijs van de onderdelen van de Beats headset samen een kostprijs van nog geen veertien euro hebben. Gelet op de prijs die letterlijk tien keer zo hoog ligt, leidt dat voor Beats-producent Apple tot een enorm hoge winstmarge.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Headphones met Google Assistant

Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’ lees verder

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters