'Beats-headset kunstmatig verzwaard met metaal'

Consumenten houden van producten die solide aanvoelen. Een beetje zwaar dus. Beats heeft waarschijnlijk om die reden een paar flinke stukken verder nutteloos metaal in zijn Solo-headset verwerkt. Want daar wordt ‘ie zwaarder van.

'Beats-headset kunstmatig verzwaard met metaal' beats solo headphones weight

Echte audiofielen hebben weinig op met de producten van Beats by dr. Dre. De geluidskwaliteit is goed, maar niet zo goed dat het de prijs van 140 euro voor een Solo-headset rechtvaardigt. Voor die prijs kun je producten krijgen die een beter geluid produceren.

De marketingtechnieken van Beats zijn echter briljant en alleen daarom zijn de koptelefoons volgens critici populair geworden. Popartiesten lopen ermee rond en dan willen hun fans ze ook hebben. Daarbij helpt het dat een Beats-headset niet aanvoelt als een goedkoop product.

Een technicus wilde toch eens weten hoe het nou zat met die ‘zware kwaliteit’ van de Beats headset en heeft er een uit elkaar gehaald. Hij kwam vier nutteloze stukken metaal tegen die samen verantwoordelijk waren voor eenderde van het hele gewicht van de headset.

Hij legt uit: “Een van de mooie dingen van de Solo headphones is hoe ‘substantieel’ ze aanvoelen. Een beetje extra gewicht maakt dat het product solide, duurzaam en waardevol aanvoelt. Een manier om dit goedkoop te bereiken is door sommige componenten van metaal te maken, in plaats van plastic. Dan heb je meer gewicht. Dertig procent van het gewicht van deze headphones komt van vier kleine metalen onderdelen die er alleen maar zijn om er gewicht aan toe te voegen.”

Nu is dit een wel vaker toegepaste truc. Andere producenten bezondigen zich hier ook aan. Overigens schrijft de technicus verder dat de prijs van de onderdelen van de Beats headset samen een kostprijs van nog geen veertien euro hebben. Gelet op de prijs die letterlijk tien keer zo hoog ligt, leidt dat voor Beats-producent Apple tot een enorm hoge winstmarge.

Bron: BGR

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters