'Bedenker Siri vertrekt bij Apple'

De directeur van iOS-applicaties is volgens geruchten bij Apple vertrokken. Dag Kittlaus was de mede-oprichter van het bedrijf Siri dat een paar jaar geleden werd over genomen door Apple.

Het bedrijf Siri werd in april 2010 door Apple overgenomen om vervolgens de spraak-software in te bouwen in diens iOS-software. Met de lancering van de iPhone 4S en iOS 5 is Siri voor het eerst in iOS te vinden en het is gelijk een van de belangrijkste verkoopargumenten van het toestel. Desondanks is de mede-oprichter van Siri onlangs vertrokken bij Apple, zo meldt All Things Digital. Volgens de bron stond al langer op de planning dat Kittlaus zou gaan vertrekken bij de fabrikant.

Het vertrek van de manager zou geen bedrijfsgerelateerde redenen hebben, maar eerder privéredenen van Kittlaus zelf. Zo zou zijn gezin in Chicago wonen en had hij veel moeite met het reizen. Daarnaast wil hij wat vrije tijd voor zich zelf hebben en nieuwe concepten uitwerken voor bedrijven. Ondanks het vertrek van deze topman lijkt de rest van het Siri-team te blijven bij Apple. Volgens Al Things Digital gaat het hier dan ook niet om een breuk tussen de twee partijen, maar simpelweg om de ambitie van Kittlaus zelf.

Apple heeft nog niet gereageerd op het mogelijke vertrek van de directeur. De fabrikant zal naar verwachting ook hier weinig over los gaan laten.

Apple iPhone 4S Siri

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters