Bedrijfstelefoon massaal gebruikt voor privégesprekken

In het jaar 2008 is het Nederlandse bedrijfsleven zo’n 400 miljoen euro kwijtgeraakt doordat werknemers met hun zakelijke telefoon naar privénummers belden. Desondanks neemt het aantal zakelijke mobiele telefoons nog steeds toe.

zakelijke telefoon massaal gebruikt voor priveRond één op de vier gesprekken die werknemers met hun zakelijke telefoon voeren is een privégesprek. Alle privégesprekken op kosten van de baas kosten het bedrijfsleven jaarlijks zo’n 400 miljoen euro. Ook in het buitenland heeft de Nederlandse werknemer geen moeite om de telefoon van de zaak te gebruiken. De kosten voor internationaal bellen zijn in 2008 toegenomen terwijl de roamingskosten daalden.

De Nederlandse werknemer houdt er ook van om de zakelijke telefoon te gebruiken voor privé-sms’jes. Vooral met oud en nieuw, gewonnen WK-wedstrijden van het Nederlands Elftal en het instorten van de beurs. De internationale privégesprekken op kosten van de baas zijn vooral waar te nemen tijdens wintersport en zomervakantie.

Het bedrijfsleven lijkt ook vaker databundels af te sluiten voor de mobiele telefoon van hun werknemers. Echter misbruiken werknemers de databundels vaak voor YouTube, MSN, Twitter, sociale netwerken en het downloaden van muziek. Deze internetdiensten zijn vaak via het bedrijfsnetwerk niet mogelijk, maar via de databundels wel.

Ondanks de kredietcrisis lijkt er niet een mentaliteitsverandering voor het gebruik van de zakelijke telefoon op te treden bij de werknemers. Volgens Ezwim, een telecomdienstverlener, kunnen bedrijven met een professionele aanpak al snel 15 tot 40 procent besparen op de mobiele telefoonkosten die nu een van de grootste kostenposten in een bedrijf vormen.

Bron: Ezwim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gradje -

    [quote]In het jaar 2008 is het Nederlandse bedrijfsleven zo'n 400 miljoen euro kwijtgeraakt doordat werknemers met hun zakelijke telefoon naar privénummers belden.[/quote]
    Als ze daarmee een probleem hebben, leg je dat ding gewoon elke dag in je bureau, en ben je daarna ook niet meer bereikbaar.

  2. Ollie -

    Beetje vreemde berichtgeving: ik krijg van mn werkgever 100 minuten + 25 smsjes gratis om te verbellen prive, en daar red ik het makkelijk mee, mede omdat ik daarnaast ook nog een prive mobiel heb.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters