Bedrijven klagen HTC en Motorola aan vanwege namen ChaCha en Xoom

Het ziet ernaar uit dat zowel HTC als Motorola binnenkort een dagvaarding op de mat zien ploffen, vanwege de naamgeving van de HTC ChaCha (een Androidtelefoon) en de Motorola Xoom (de eerste Android Honeycomb-tablet). Bedrijven blijken de namen ChaCha en Xoom al geregistreerd te hebben en eisen dat HTC en Motorola andere namen geven aan hun speeltjes.

ChaCha Xoom

De ChaCha is gepresenteerd door HTC op het Mobile World Congress. Het is een zogeheten Facebooktelefoon, met een aparte knop erop waarmee je direct het sociale netwerk op kunt.

De Motorola Xoom is de naam van de eerste Androidtablet van deze fabrikant. Maar er blijkt ook al een bedrijf te bestaan dat Xoom heet, en die eist dat Motorola een andere naam kiest.

Het bedrijf dat ChaCha heet, is een bedrijf dat zich specialiseert in het vinden van antwoorden op vragen. Als je de naam op Google intikt, geeft dit bedrijf een van de eerste hits. De naam is zowel in Amerika als in Europa geregistreerd bij merkenbureaus en het ziet er dan ook uit dat HTC hier een zware dobber aan zal krijgen. Temeer omdat ChaCha zijn eigen mobiele site heeft, plus een iOS- en een Android-app.

Dan de Xoom. Het bedrijf dat net zo heet als de tablet, is een wereldwijd actief bedrijf dat internationaal geld verstuurt, te vergelijken met Western Union. Xoom heeft al sedert 2003 het recht geregistreerd op deze naam en Motorola kan het hier ook wel eens lastig mee krijgen. Het is zonder twijfel een flinke tegenvaller voor zowel Motorola als de Amerikaanse telco Verizon, omdat de lancering van de Xoom daar gisteren heeft plaatsgevonden. Ook Xoom is al bij de eerste zoekactie bij Google onmiddellijk bovenaan te vinden. Het kan dus gebeuren dat HTC en Motorola binnenkort andere namen moeten kiezen voor hun apparaten.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. tijs -

    Ze willen natuurlijk alleen maar geld opeisen. Stom stelletje zakenmannen. Want zeg nou zelf: het is een eer als er zo'n mooi tablet dezelfde naam heeft als je bedrijf!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters