‘Dit is Google nieuwe mobiele besturingssysteem: Fuchsia OS’

Google werkt vermoedelijk aan een nieuw besturingssysteem naast Android en Chrome OS. Het besturingssysteem krijgt de naam ‘Fuchsia’. Vorig jaar verschenen er geruchten over het systeem. Nu zijn er beelden van de interface van Fuchsia verschenen.

Fuchsia OS

Vorig jaar in augustus verscheen er informatie over Fuchsia. Alleen ontbrak beeld over de interface toen wel. Fuchsia OS is een besturingssysteem dat gebaseerd is op een kern dat door Google gebouwd is. De kern wordt ‘Magenta’ genoemd. Daarmee verschilt Fuchsia fundamenteel met Android en Chrome OS, die gebaseerd zijn op Linux.

Google heeft nu een gebruikersinterface aan het systeem toegevoegd. De beelden van Fuchsia zijn op Ars Technica verschenen. Het gaat wel om een vroege versie van het besturingssysteem.

Armadillo

De gebruikersinterface wordt ‘Armadillo’ genoemd. Dit is het standaard systeem dat als interface wordt gebruikt. Armadillo en de toekomstige Fuchsia-apps zijn gebouwd in Google’s Flutter SDK. Daar worden de cross-platforms gemaakt die op meerdere besturingssystemen kunnen draaien. Dit betekent dat Armadillo ook op Android-toestellen van tegenwoordig kan draaien.

Fuchsia

Op de beelden die zijn verschenen is te zien dat het systeem op zowel smartphones als tablets gericht is. Er is te zien dat er verschillende ‘kaarten’ zijn die het systeem van apps beheren. Er is ook een split-screenmodus waarbij er op verschillende apps tegelijk gewerkt kan worden. Het besturingssysteem bevat ook een aantal Google Now-functies.

Fuchsia

Wat gaat er met dit systeem gebeuren?

Op dit moment is het nog niet duidelijk wat Google van plan is met dit systeem. Of dit besturingssysteem Android en Chrome OS gaat vervangen, gaan wij in de toekomst merken. Het kan ook zijn dat dit het derde softwareplatform van Google wordt. Ars Technica verwacht dat, als alles goed gaat, het systeem in 2020 verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters