Beginnende smartphonegebruiker ziet Android het meest zitten

Mensen die hun eerste smartphone willen kopen, kiezen meestal een Androidtelefoon. Dat meldt Emerce op grond van een onderzoek van NPD Research. In dat onderzoek is alleen de Amerikaanse markt bekeken.

Apple iPhone 4S

De iPhone mag dan een bijzonder populair toestel zijn, beginnende smartphonegebruikers laten toch vooral hun keus vallen op een Androidsmartphone. Dat geldt voor bijna zestig procent van de telefoongebruikers.

Voor een iPhone kiest iets meer dan een derde. Dat verschil wordt door NPD Research verklaard door het veel grotere en bredere aanbod van verschillende telefoontoestellen voor Android. Van de iPhone is er maar één. Bovendien is de iPhone een stuk duurder dan de meeste Androidtelefoons. En voor de Amerikaanse markt is ook belangrijk dat een aantal Androidtelefoons de nieuwe 4G-standaard LTE al ondersteunt, die daar door verschillende providers wordt gebruikt. De iPhone ondersteunt nog geen 4G-netwerken.

Kijken we naar de iPhone en Android samen, dan is te zien dat deze besturingssystemen gezamenlijk negentig procent van de beginnersmarkt voor hun rekening nemen. De Koreaanse telefoonmakers Samsung en LG zijn de bestverkopende fabrikanten.

Als we de meestverkochte toestellen onder de loep nemen, ligt het overigens anders. Behalve de iPhone 4S, 4 en 3GS – die de topdrie van meestverkochte smartphones vormen voor deze groep nieuwe gebruikers – zien we in de top vijf verder Samsung staan, met de Galaxy S II en de Galaxy S 4G.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters