Beginnende smartphonegebruiker ziet Android het meest zitten

Mensen die hun eerste smartphone willen kopen, kiezen meestal een Androidtelefoon. Dat meldt Emerce op grond van een onderzoek van NPD Research. In dat onderzoek is alleen de Amerikaanse markt bekeken.

Apple iPhone 4S

De iPhone mag dan een bijzonder populair toestel zijn, beginnende smartphonegebruikers laten toch vooral hun keus vallen op een Androidsmartphone. Dat geldt voor bijna zestig procent van de telefoongebruikers.

Voor een iPhone kiest iets meer dan een derde. Dat verschil wordt door NPD Research verklaard door het veel grotere en bredere aanbod van verschillende telefoontoestellen voor Android. Van de iPhone is er maar één. Bovendien is de iPhone een stuk duurder dan de meeste Androidtelefoons. En voor de Amerikaanse markt is ook belangrijk dat een aantal Androidtelefoons de nieuwe 4G-standaard LTE al ondersteunt, die daar door verschillende providers wordt gebruikt. De iPhone ondersteunt nog geen 4G-netwerken.

Kijken we naar de iPhone en Android samen, dan is te zien dat deze besturingssystemen gezamenlijk negentig procent van de beginnersmarkt voor hun rekening nemen. De Koreaanse telefoonmakers Samsung en LG zijn de bestverkopende fabrikanten.

Als we de meestverkochte toestellen onder de loep nemen, ligt het overigens anders. Behalve de iPhone 4S, 4 en 3GS – die de topdrie van meestverkochte smartphones vormen voor deze groep nieuwe gebruikers – zien we in de top vijf verder Samsung staan, met de Galaxy S II en de Galaxy S 4G.

Bron: Emerce

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters