Beginnende smartphonegebruiker ziet Android het meest zitten

Mensen die hun eerste smartphone willen kopen, kiezen meestal een Androidtelefoon. Dat meldt Emerce op grond van een onderzoek van NPD Research. In dat onderzoek is alleen de Amerikaanse markt bekeken.

Apple iPhone 4S

De iPhone mag dan een bijzonder populair toestel zijn, beginnende smartphonegebruikers laten toch vooral hun keus vallen op een Androidsmartphone. Dat geldt voor bijna zestig procent van de telefoongebruikers.

Voor een iPhone kiest iets meer dan een derde. Dat verschil wordt door NPD Research verklaard door het veel grotere en bredere aanbod van verschillende telefoontoestellen voor Android. Van de iPhone is er maar één. Bovendien is de iPhone een stuk duurder dan de meeste Androidtelefoons. En voor de Amerikaanse markt is ook belangrijk dat een aantal Androidtelefoons de nieuwe 4G-standaard LTE al ondersteunt, die daar door verschillende providers wordt gebruikt. De iPhone ondersteunt nog geen 4G-netwerken.

Kijken we naar de iPhone en Android samen, dan is te zien dat deze besturingssystemen gezamenlijk negentig procent van de beginnersmarkt voor hun rekening nemen. De Koreaanse telefoonmakers Samsung en LG zijn de bestverkopende fabrikanten.

Als we de meestverkochte toestellen onder de loep nemen, ligt het overigens anders. Behalve de iPhone 4S, 4 en 3GS – die de topdrie van meestverkochte smartphones vormen voor deze groep nieuwe gebruikers – zien we in de top vijf verder Samsung staan, met de Galaxy S II en de Galaxy S 4G.

Bron: Emerce

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters