Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Samsung is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Sterker nog, de Koreaanse fabrikant begon dit jaar extra vroeg. Door meer tijd te nemen voor het uitgebreid testen van nieuwe toestellen, hoopt de techgigant een nieuw fiasco te voorkomen. Daarmee doelen we natuurlijk op de gecancelde Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus

De fabrikant is naar verluidt van plan om de Samsung Galaxy S9 iets eerder in de winkels te krijgen. Eerder dan normaal, of eerder dan de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus? Die vlaggenschepen werden namelijk een paar maanden uitgesteld. De onthulling gaat naar verwachting eind januari plaatsvinden, dus tot die tijd moeten we het met gelekte informatie doen.

Gelukkig begint de geruchtenmolen steeds sneller te draaien. De kans is groot dat de naam Benjamin Geskin je bekend voorkomt. De leaker is berucht om zijn frequente leaks rondom de iPhone X. Hij wist middels een contact binnen Apple er vroeg bij te zijn als het om foto’s en renders ging. Zijn methodes waren niet altijd even populair onder zijn collega’s. Zo liet hij geregeld de bronvermelding achterwege, wanneer designs bijvoorbeeld afkomstig waren van ontwerpers.

Samsung Galaxy S9 Plus
Een concept van de Galaxy S9

Maar goed, dat weerhoudt hem er natuurlijk niet van om door te gaan. Dit keer maakt hij de overstap naar Samsung. Hij deelde afgelopen weekend op Twitter informatie rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Voor we erin duiken, willen we nog een ding benadrukken: het gaat om geruchten, dus neem dit nieuws met een korrel zout.

Benjamin Geskin lekt specificaties

Volgens Geskin krijgen de Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus de verbeterde dubbele camera van de Galaxy Note 8. Verder kun je rekenen op 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Onder de motorkap zit in Amerika en China de Qualcomm Snapdragon 845. Daarbuiten moeten we het met de Exynos 9 Octa 10nm doen.

Een andere bron wijst erop dat Samsung een exclusieve deal met Qualcomm heeft. Het komt erop neer dat andere smartphonefabrikanten voor een bepaalde tijd de onaangekondigde chip niet kunnen gebruiken. Dat kan de Koreaanse fabrikant precies de edge geven om te scoren.

Tot slot deelde de jonge leaker ook de vermeende logo’s van beide Android smartphones. Op dat vlak hoef je geen verrassingen te verwachten. Samsung gaat subtiel voortborduren op het succes van zijn huidige toestellen. Qua management is er misschien wat tumult, maar qua marktpositie is het bedrijf op dit moment zeer sterk. De grootste concurrenten staan immers in de rij voor Samsung’s OLED-panelen, terwijl het enige grootschalige alternatief, LG, ermee worstelt.

Via: Benjamin Geskin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Noah Korevaar stop eens met onzin hier neer te zetten!….
  Jou artikelen zitten allemaal vol met leugens!
  Hoe vaak moet ik het nog zeggen Samsung gebruikt amoled schermen en LG Oled (vanwege dat LG de patenten heeft op de techniek van OLED)

 2. Erik -

  Ik denk dat zowel Qualcomm als Samsung een flinke rechtzaak kunnen verwachten.
  Wegens belangen verstrengeling.
  LG, Sony, Huawei, HTC, Nokia, Google en Acer zijn samen de rechtzaak aan het voorbereiden.
  Hopelijk moeten ze miljarden dollars aan boete gaan betalen. ( er wordt gesproken over een claim van ruim 286 miljard dollar.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters