Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Samsung is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Sterker nog, de Koreaanse fabrikant begon dit jaar extra vroeg. Door meer tijd te nemen voor het uitgebreid testen van nieuwe toestellen, hoopt de techgigant een nieuw fiasco te voorkomen. Daarmee doelen we natuurlijk op de gecancelde Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus

De fabrikant is naar verluidt van plan om de Samsung Galaxy S9 iets eerder in de winkels te krijgen. Eerder dan normaal, of eerder dan de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus? Die vlaggenschepen werden namelijk een paar maanden uitgesteld. De onthulling gaat naar verwachting eind januari plaatsvinden, dus tot die tijd moeten we het met gelekte informatie doen.

Gelukkig begint de geruchtenmolen steeds sneller te draaien. De kans is groot dat de naam Benjamin Geskin je bekend voorkomt. De leaker is berucht om zijn frequente leaks rondom de iPhone X. Hij wist middels een contact binnen Apple er vroeg bij te zijn als het om foto’s en renders ging. Zijn methodes waren niet altijd even populair onder zijn collega’s. Zo liet hij geregeld de bronvermelding achterwege, wanneer designs bijvoorbeeld afkomstig waren van ontwerpers.

Samsung Galaxy S9 Plus
Een concept van de Galaxy S9

Maar goed, dat weerhoudt hem er natuurlijk niet van om door te gaan. Dit keer maakt hij de overstap naar Samsung. Hij deelde afgelopen weekend op Twitter informatie rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Voor we erin duiken, willen we nog een ding benadrukken: het gaat om geruchten, dus neem dit nieuws met een korrel zout.

Benjamin Geskin lekt specificaties

Volgens Geskin krijgen de Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus de verbeterde dubbele camera van de Galaxy Note 8. Verder kun je rekenen op 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Onder de motorkap zit in Amerika en China de Qualcomm Snapdragon 845. Daarbuiten moeten we het met de Exynos 9 Octa 10nm doen.

Een andere bron wijst erop dat Samsung een exclusieve deal met Qualcomm heeft. Het komt erop neer dat andere smartphonefabrikanten voor een bepaalde tijd de onaangekondigde chip niet kunnen gebruiken. Dat kan de Koreaanse fabrikant precies de edge geven om te scoren.

Tot slot deelde de jonge leaker ook de vermeende logo’s van beide Android smartphones. Op dat vlak hoef je geen verrassingen te verwachten. Samsung gaat subtiel voortborduren op het succes van zijn huidige toestellen. Qua management is er misschien wat tumult, maar qua marktpositie is het bedrijf op dit moment zeer sterk. De grootste concurrenten staan immers in de rij voor Samsung’s OLED-panelen, terwijl het enige grootschalige alternatief, LG, ermee worstelt.

Via: Benjamin Geskin

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters