BelCompany stopt met de verkoop van T-Mobile producten – Update 2

BelCompany is gestopt met de verkoop van T-Mobile telefoons en abonnementen. De keten lijkt hiermee vooruit te lopen op de eisen van de NMA. De retailer verkoopt nog wel KPN.

Toen de Nederlandse Mededingingsautoriteit de overname van BelCompany door Vodafone goedkeurde, wist het orgaan aan te stippen dat de keten geen concurrenten van Vodafone meer mag verkopen. Vodafone heeft hiervoor tot 1 januari 2012 de tijd om het geregeld te krijgen en na de deadline mag de keten BelCompany dan ook geen T-Mobile producten en KPN producten meer verkopen.

Inmiddels lijkt de keten van Vodafone hierop vooruit te lopen door de verkoop van alle T-Mobile producten al te staken. BelCompany verkoopt momenteel alleen nog KPN producten en producten van Vodafone, maar de magenta kleurige provider is nergens meer te bekennen binnen de winkels van de retailer. Ook op de website van BelCompany zijn geen T-Mobile abonnementen meer te vinden. De keten biedt alleen nog Vodafone en KPN aan op de site en diens dochterproducten.

Vodafone had de intentie om een multibrand strategie te gaan voeren wat inhoudt dat het merk BelCompany en Telefoonkopen.nl niet uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Onduidelijk is of dat nu nog steeds gehandhaafd zal worden aangezien BelCompany niet meer onafhankelijk is en geen producten van concurrenten mag verkopen. Hierdoor blijft alleen de naam van de retailer nog over en de vraag is nu hoe veel dit voor Vodafone waard is in het straatbeeld. Vodafone heeft BelCompany voor 120 miljoen euro overgenomen.

Zowel Vodafone als BelCompany konden nog niet reageren op deze ontwikkelingen. Beide woordvoerders zijn nog in conclaaf over een statement.

Update op 1/8/2011 om 15:55 uur:

Vodafone laat aan All About Phones weten dat provider T-Mobile het contract met BelCompany opgezegd heeft. Doordat BelCompany vanaf 1 januari 2012 moet stoppen met het verkopen van T-Mobile en KPN, heeft er een wijziging plaatsgevonden in het contract tussen de retailer en de telco. Hierdoor kreeg T-Mobile de mogelijkheid om vroegtijdig het contract te ontbinden en dat heeft de telco dan ook gedaan.

Een woordvoerder van T-Mobile kon nog geen reactie geven op de ontwikkelingen. De provider is momenteel aan het bekijken hoe het zich naar buiten gaat uitlaten.

Update op 1/8/2011 om 16:35 uur:

KPN laat in een reactie aan All About Phones weten dat er ‘voorlopig’ niets verandert aan de overeenkomst tussen KPN en BelCompany. Hiermee lijkt KPN vast te houden aan de overeenkomst die het met BelCompany heeft tot 1 januari 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. PimPamPet -

    BelCompany zal zich focussen op de verkoop van Vodafone, dat T-Mobile de stekker uit de dealeronvereenkomst trekt is dan een logisch gevolg. Onafhankelijk is anders….

  2. Hans -

    Ben benieuwd hoe dit verder gaat want in wezen krijg je er een boel Vodafone filialen bij en worden de huidige Vodafone winkels wellicht overbodig.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters