BelCompany stopt met de verkoop van T-Mobile producten – Update 2

BelCompany is gestopt met de verkoop van T-Mobile telefoons en abonnementen. De keten lijkt hiermee vooruit te lopen op de eisen van de NMA. De retailer verkoopt nog wel KPN.

Toen de Nederlandse Mededingingsautoriteit de overname van BelCompany door Vodafone goedkeurde, wist het orgaan aan te stippen dat de keten geen concurrenten van Vodafone meer mag verkopen. Vodafone heeft hiervoor tot 1 januari 2012 de tijd om het geregeld te krijgen en na de deadline mag de keten BelCompany dan ook geen T-Mobile producten en KPN producten meer verkopen.

Inmiddels lijkt de keten van Vodafone hierop vooruit te lopen door de verkoop van alle T-Mobile producten al te staken. BelCompany verkoopt momenteel alleen nog KPN producten en producten van Vodafone, maar de magenta kleurige provider is nergens meer te bekennen binnen de winkels van de retailer. Ook op de website van BelCompany zijn geen T-Mobile abonnementen meer te vinden. De keten biedt alleen nog Vodafone en KPN aan op de site en diens dochterproducten.

Vodafone had de intentie om een multibrand strategie te gaan voeren wat inhoudt dat het merk BelCompany en Telefoonkopen.nl niet uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Onduidelijk is of dat nu nog steeds gehandhaafd zal worden aangezien BelCompany niet meer onafhankelijk is en geen producten van concurrenten mag verkopen. Hierdoor blijft alleen de naam van de retailer nog over en de vraag is nu hoe veel dit voor Vodafone waard is in het straatbeeld. Vodafone heeft BelCompany voor 120 miljoen euro overgenomen.

Zowel Vodafone als BelCompany konden nog niet reageren op deze ontwikkelingen. Beide woordvoerders zijn nog in conclaaf over een statement.

Update op 1/8/2011 om 15:55 uur:

Vodafone laat aan All About Phones weten dat provider T-Mobile het contract met BelCompany opgezegd heeft. Doordat BelCompany vanaf 1 januari 2012 moet stoppen met het verkopen van T-Mobile en KPN, heeft er een wijziging plaatsgevonden in het contract tussen de retailer en de telco. Hierdoor kreeg T-Mobile de mogelijkheid om vroegtijdig het contract te ontbinden en dat heeft de telco dan ook gedaan.

Een woordvoerder van T-Mobile kon nog geen reactie geven op de ontwikkelingen. De provider is momenteel aan het bekijken hoe het zich naar buiten gaat uitlaten.

Update op 1/8/2011 om 16:35 uur:

KPN laat in een reactie aan All About Phones weten dat er ‘voorlopig’ niets verandert aan de overeenkomst tussen KPN en BelCompany. Hiermee lijkt KPN vast te houden aan de overeenkomst die het met BelCompany heeft tot 1 januari 2012.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters