BelCompany trekt zich terug uit België en verkoopt zijn winkels aan Telenet

Macintosh Retail Group heeft vandaag in een persbericht laten weten dat het een deel van zijn dochteronderneming BelCompany B.V. heeft verkocht. Telenet zal voortaan het Belgische gedeelte van BelCompany B.V. onder zijn hoede nemen.

Macintosh Retail Group, eigenaar van BelCompany, heeft een akkoord bereikt met het Belgische Telenet over de verkoop van de winkels en verkooppunten van BelCompany in België. Daarnaast zal ook het hoofdkantoor in Mechelen worden overgenomen door Telenet. BelCompany is met zijn eigen winkels de tweede grootste onafhankelijke aanbieder van mobiele telecom- en aanverwante producten in België. Volgens Frank De Moor, CEO van Macintosh Retail Group, is het nog nauwelijks mogelijk om de Belgische activiteiten te ondersteunen vanuit BelCompany Nederland. Daarnaast zouden er dankzij de overname meer groeimogelijkheden zijn voor de BelCompany-winkels in Belgie, aldus De Moor. Telenet laat weten dat BelCompany Telenet hiermee een mogelijkheid geeft om enerzijds zijn mobiele aanbod breder beschikbaar te maken en anderzijds extra service te verlenen voor zijn huidige producten.

De deal levert de Macintosh Retail Group een bedrag van zes miljoen euro op. Dankzij deze transactie zal er een bescheiden positief effect zijn op het netto resultaat van de Retail Group over 2009.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters