BelCompany trekt zich terug uit België en verkoopt zijn winkels aan Telenet

Macintosh Retail Group heeft vandaag in een persbericht laten weten dat het een deel van zijn dochteronderneming BelCompany B.V. heeft verkocht. Telenet zal voortaan het Belgische gedeelte van BelCompany B.V. onder zijn hoede nemen.

Macintosh Retail Group, eigenaar van BelCompany, heeft een akkoord bereikt met het Belgische Telenet over de verkoop van de winkels en verkooppunten van BelCompany in België. Daarnaast zal ook het hoofdkantoor in Mechelen worden overgenomen door Telenet. BelCompany is met zijn eigen winkels de tweede grootste onafhankelijke aanbieder van mobiele telecom- en aanverwante producten in België. Volgens Frank De Moor, CEO van Macintosh Retail Group, is het nog nauwelijks mogelijk om de Belgische activiteiten te ondersteunen vanuit BelCompany Nederland. Daarnaast zouden er dankzij de overname meer groeimogelijkheden zijn voor de BelCompany-winkels in Belgie, aldus De Moor. Telenet laat weten dat BelCompany Telenet hiermee een mogelijkheid geeft om enerzijds zijn mobiele aanbod breder beschikbaar te maken en anderzijds extra service te verlenen voor zijn huidige producten.

De deal levert de Macintosh Retail Group een bedrag van zes miljoen euro op. Dankzij deze transactie zal er een bescheiden positief effect zijn op het netto resultaat van de Retail Group over 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters