BelCompany-webshops voldoen als enige telecomshops aan wet koop op afstand

Uit een onderzoek van de Consumentenbond onder webshops blijkt dat de webshops van de telecomketen BelCompany B.V. als enige voldeden aan de wet koop op afstand. Dankzij de wet worden consumenten beschermd tegen miskopen via het internet.

BelCompany wet koop op afstand

In de Consumentengids van juni heeft de Consumentenbod de uitslag van een onderzoek naar webwinkels gepubliceerd. De bond liet een groep anonieme klanten langs webwinkels langs gaan om zo te kijken of ze voldeden aan de wet ‘koop op afstand‘. In totaal werden er 50 webwinkels getest door de bond waarvan er slechts 11 geheel voldeden aan de wet. Van alle telecomwinkels die door de bond werden getest voldeden er maar twee aan de wettelijke eisen. De twee shops vallen onder de vleugels van BelCompany B.V., het gaat hierbij om Telefoonkopen.nl en BelCompany.nl. De andere webwinkels die geen telecomproducten verkopen en die zich volgens dit onderzoek aan de wet hielden zijn conrad.nl, dynabyte.nl, elektrokoopjes.nl, foka.nl, hema.nl, neck.nl, otto.nl, vd.nl en wehkamp.nl.

BelCompany heeft inmiddels zijn websites voorzien van een passend logo om consumenten duidelijk te maken dat ze de wet goed in acht nemen. In de juni-uitgave van de Consumentenbond kun je het onderzoek in zijn geheel teruglezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Tsjah, ieder zijn manier van lezen/reageren van nieuws op internet. Ik zou er ook niet voor kiezen om op zoiets kritiek te geven, maar het staat iedereen vrij om het wel te doen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters