BelCompany-webshops voldoen als enige telecomshops aan wet koop op afstand

Uit een onderzoek van de Consumentenbond onder webshops blijkt dat de webshops van de telecomketen BelCompany B.V. als enige voldeden aan de wet koop op afstand. Dankzij de wet worden consumenten beschermd tegen miskopen via het internet.

BelCompany wet koop op afstand

In de Consumentengids van juni heeft de Consumentenbod de uitslag van een onderzoek naar webwinkels gepubliceerd. De bond liet een groep anonieme klanten langs webwinkels langs gaan om zo te kijken of ze voldeden aan de wet ‘koop op afstand‘. In totaal werden er 50 webwinkels getest door de bond waarvan er slechts 11 geheel voldeden aan de wet. Van alle telecomwinkels die door de bond werden getest voldeden er maar twee aan de wettelijke eisen. De twee shops vallen onder de vleugels van BelCompany B.V., het gaat hierbij om Telefoonkopen.nl en BelCompany.nl. De andere webwinkels die geen telecomproducten verkopen en die zich volgens dit onderzoek aan de wet hielden zijn conrad.nl, dynabyte.nl, elektrokoopjes.nl, foka.nl, hema.nl, neck.nl, otto.nl, vd.nl en wehkamp.nl.

BelCompany heeft inmiddels zijn websites voorzien van een passend logo om consumenten duidelijk te maken dat ze de wet goed in acht nemen. In de juni-uitgave van de Consumentenbond kun je het onderzoek in zijn geheel teruglezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Tsjah, ieder zijn manier van lezen/reageren van nieuws op internet. Ik zou er ook niet voor kiezen om op zoiets kritiek te geven, maar het staat iedereen vrij om het wel te doen.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters