BelCompany-webshops voldoen als enige telecomshops aan wet koop op afstand

Uit een onderzoek van de Consumentenbond onder webshops blijkt dat de webshops van de telecomketen BelCompany B.V. als enige voldeden aan de wet koop op afstand. Dankzij de wet worden consumenten beschermd tegen miskopen via het internet.

BelCompany wet koop op afstand

In de Consumentengids van juni heeft de Consumentenbod de uitslag van een onderzoek naar webwinkels gepubliceerd. De bond liet een groep anonieme klanten langs webwinkels langs gaan om zo te kijken of ze voldeden aan de wet ‘koop op afstand‘. In totaal werden er 50 webwinkels getest door de bond waarvan er slechts 11 geheel voldeden aan de wet. Van alle telecomwinkels die door de bond werden getest voldeden er maar twee aan de wettelijke eisen. De twee shops vallen onder de vleugels van BelCompany B.V., het gaat hierbij om Telefoonkopen.nl en BelCompany.nl. De andere webwinkels die geen telecomproducten verkopen en die zich volgens dit onderzoek aan de wet hielden zijn conrad.nl, dynabyte.nl, elektrokoopjes.nl, foka.nl, hema.nl, neck.nl, otto.nl, vd.nl en wehkamp.nl.

BelCompany heeft inmiddels zijn websites voorzien van een passend logo om consumenten duidelijk te maken dat ze de wet goed in acht nemen. In de juni-uitgave van de Consumentenbond kun je het onderzoek in zijn geheel teruglezen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters