Belgacom introducteert mobiele betalingen bij webwinkels

Mobiel betalen wordt op steeds meer plaatsen mogelijk en Belgacom heeft het nu ook voor online betalingen mogelijk gemaakt. Via een dienst genaamd PingPing kun je binnenkort via een sms’je betalen bij webwinkels. Een aantal pilots loopt al.

Ogone logoEr wordt al jaren over gepraat, maar het is nog nooit echt van de grond gekomen: mobiel betalen. Diensten als Payter en Nokia Money moeten dat wat dichterbij brengen, maar er zijn meer spelers. Zo heeft Belgacom pas een nieuwe dienst gelanceerd die mobiel betalen mogelijk moet maken bij webwinkels. Het bedrijf werkt hiermee samen met Ogone, een van de grootste spelers in het online betalingsverkeer.

Het idee van de dienst is simpel, je opent een account bij een dienst genaamd PingPing en zet daar wat geld op, waarna je dat met bedragen van maximaal €25 per keer kunt uitgeven bij ondersteunde webwinkels. Je kunt dan door simpelweg een sms’je te sturen je nieuwe kleding, gadget of wat dan ook betalen vanaf je PingPing-rekening. Aangezien Ogone meer dan 20.000 vakhandelaren bedient, zal het binnenkort bij een groot aantal webwinkels mogelijk worden om mobiel te betalen via PingPing, waardoor we weer een stapje verder bij de grote doorbraak van deze dienst komen.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters