Belgacom introducteert mobiele betalingen bij webwinkels

Mobiel betalen wordt op steeds meer plaatsen mogelijk en Belgacom heeft het nu ook voor online betalingen mogelijk gemaakt. Via een dienst genaamd PingPing kun je binnenkort via een sms’je betalen bij webwinkels. Een aantal pilots loopt al.

Ogone logoEr wordt al jaren over gepraat, maar het is nog nooit echt van de grond gekomen: mobiel betalen. Diensten als Payter en Nokia Money moeten dat wat dichterbij brengen, maar er zijn meer spelers. Zo heeft Belgacom pas een nieuwe dienst gelanceerd die mobiel betalen mogelijk moet maken bij webwinkels. Het bedrijf werkt hiermee samen met Ogone, een van de grootste spelers in het online betalingsverkeer.

Het idee van de dienst is simpel, je opent een account bij een dienst genaamd PingPing en zet daar wat geld op, waarna je dat met bedragen van maximaal €25 per keer kunt uitgeven bij ondersteunde webwinkels. Je kunt dan door simpelweg een sms’je te sturen je nieuwe kleding, gadget of wat dan ook betalen vanaf je PingPing-rekening. Aangezien Ogone meer dan 20.000 vakhandelaren bedient, zal het binnenkort bij een groot aantal webwinkels mogelijk worden om mobiel te betalen via PingPing, waardoor we weer een stapje verder bij de grote doorbraak van deze dienst komen.

Bron: Telecompaper

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters