Belgacom ontkent dominante positie

De Belgische telecomprovider Belgacom heeft ontkend dat het bedrijf een dominante positie heeft op de Belgische telecommarkt. Eerder meldde KPN zich terug te willen trekken omdat Belgacom te dominant aanwezig zou zijn in België.

Belgacom

Nadat bekend werd dat KPN zich terug zou trekken uit de Belgische zakelijke markt, gaf het bedrijf de schuld hiervan aan Belgacom. Dat zou een te dominante positie hebben waardoor het onmogelijk is om eerlijk te concurreren. Een topman van Belgacom schuift nu de schuld op KPN omdat dat bedrijf volgens hem niet genoeg geïnvesteerd heeft in ‘nieuwe’ technologieën zoals 3G, een vereiste voor zakelijke gebruikers volgens Belgacom. KPN België gaat pas 3G-internet aanbieden in de herfst van 2010 en dat is volgens Belgacom veel te laat. De twee andere providers in België, Mobistar en Proximus, hebben al lang een goed 3G-netwerk. “Wil je als telecombedrijf meespelen dan is de kwaliteit van je netwerk cruciaal. Investeer je niet, dan krijg je het op een bepaald moment onvermijdelijk erg lastig. Kijk naar de problemen van KPN in België vandaag”, aldus een topman van Belgacom.

Momenteel zijn er in België drie operators, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Er zijn plannen om een vierde speler op de markt te brengen om zo de prijzenoorlog aan te gaan. Maar volgens Belgacom is ook dat een slecht idee, want volgens de ongeschreven regels van de kunst zijn drie operators de beste keuze in Europa, aldus Didier Bellens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters