België wil een einde maken aan anonieme SIM-kaarten

In de nasleep van de toegenomen terreurdreiging de afgelopen dagen heeft de Belgische regering laten weten dat het een einde wil maken aan anonieme SIM-kaarten in het land.

België wil een einde maken aan anonieme SIM-kaarten alexanderdecroo
Minister van Telecom Alexander de Croo

Door het gebruik van anonieme SIM-kaarten door criminelen wil de Belgische overheid een einde maken aan de ongeregistreerde kaarten. Die zouden perfect zijn voor kwaadwilligen om plannen te maken die voor de overheid niet te traceren zijn. De nieuwe maatregel zou passen in een groter beleidsplan voor het voorkomen van terreurdaden.

Telecomminister Alexander de Croo wil het plan in de nabije toekomst uitvoeren. Dit betekent dat in België binnenkort alle bestaande SIM-kaarten zonder registratie op naam toch geregistreerd moeten worden. Hoe dat er juist uit moet zien is nog onduidelijk. Het wordt alvast geen makkelijke procedure, zo zijn er momenteel in België zo’n 5 miljoen anonieme SIM-kaarten in omloop.

Belgische providers geven aan dat ze het doel van de regering wel begrijpen maar twijfelen aan de effectiviteit, volgens hun zouden kwaadwilligen dan gewoon overschakelen naar andere niet te traceren communicatiekanalen. In Nederland is het kopen van een SIM-kaart zonder legitimatie ook mogelijk, enkele opsporingsdiensten pleiten echter al lange tijd voor het afschaffen van de anonieme kaarten.

Bron: L’Echo

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters