België start onderzoek naar downloadlimieten

België is één van de weinige Europese landen waar de providers nog een downloadlimiet hanteren. De Raad voor de Mededinging is nu een onderzoek gestart in opdracht van de Minister.

Quick

Dat onderzoek is van start gegaan nadat Microsoft klaagde bij de Belgische regering omdat het bedrijf zijn online videoservice voor de Zune en Xbox 360 niet volledig zou kunnen uitrollen in België. Zo kan iemand met het Light-abonnement van Belgacom, dat iets meer dan 30 euro per maand kost, nog niet één film bekijken in HD zonder zijn downloadlimiet van 4GB te overschrijden. Als dat gebeurt moet je per MB die je downloadt betalen of verder surfen op verlaagde snelheid.

Minister van Economie Vincent Van Quickenborne heeft nu een onderzoek opgelegd aan de Raad voor de Mededinging en de Belgische telecomwaakhond BIPT. Volgens de geruchten vraagt Belgacom bakken vol geld aan andere operators die gebruik willen maken van het netwerk om zo de concurrentie te beperken. Momenteel is de Vlaamse Gemeenschap de hoofdaandeelhouder van Telenet en de Waalse gemeenschap hoofdaandeelhouder van de Waalse variant, Voo. De hoofdaandeelhouder van Belgacom is de Belgische Federale Regering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Pieter -

    Het zou inderdaad eens tijd worden dat er iets wordt gedaan aan de download limieten in Belgie. Maar of er veel zal veranderen op korte tijd, zullen we moeten afwachten.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters