België veilt 3G-licentie voor nieuwe speler telecommarkt

De Belgische regering heeft besloten om een nieuwe speler toe te laten tot de telecommarkt in het land. Dat moet concurrentie en innovatie in de sector bevorderen.

Antennemast

“In penetratie van mobiel internet is ons land de op drie na zwakste van de 27 Europese landen en in prijs zijn we het duurste land,” gaf de Belgische minister van Telecom Vincent Van Quikenborne als reden om een nieuwe telecomlicentie te veilen. De huidige spelers, Proximus, Mobistar en BASE, doen blijkbaar op het moment niet genoeg en krijgen er dus een nieuwe concurrent bij. Welk bedrijf dat gaat worden is niet bekend, maar volgens geruchten zullen in ieder geval twee kabelbedrijven, namelijk Telenet en Voo, gaan bieden op de licenties.

Het gaat om een 3G-licentie, waarmee een provider niet alleen een GSM-netwerk mag opzetten, maar ook een HSDPA-netwerk, iets dat natuurlijk essentieel is om de concurrentie op het gebied van mobiel internet te bevorderen. Licenties voor 4G-netwerken, hoogstwaarschijnlijk in de vorm van LTE, zullen later onder de hamer gaan in België.

Naast de bevorderde concurrentie wil de overheid ook nog een mooi bedrag opstrijken met de veiling. De licentie zal naar verwachting ongeveer 75 miljoen euro voor de Belgische overheid gaan opleveren.

Bron: Nu Zakelijk

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters