Belgische lancering Lumia 920 nogmaals vertraagd

De Nokia Lumia zou deze maand nog in de Belgische winkelrekken moeten verschijnen. De Finse fabrikant heeft nu aangekondigd dat die lancering wordt uitgesteld naar maart.

De Lumia 920 werd samen met de Lumia 820 aangekodnigd begin september vorig jaar. Toen waren er nog geen prijzen bekend en was er nog geen informatie betreft de beschikbaarheid van het toestel. Begin november liet Nokia weten dat het toestel midden januari 2013 in de Belgische winkelrekken ging verschijnen. Het bedrijf stelde die datum iets later uit naar februari. Nu wordt de lancering van het toestel voor een tweede keer uitgesteld naar maart.

Het ziet er naar uit dat Nokia een inschattingsfout heeft gemaakt. De Finse fabrikant had schrik om met een grote hoop onverkochte Lumia’s te zitten en heeft daarvoor de initiële productiecapaciteit kunstmatig laag gehouden. In Nederland was er eerder dit jaar ook al een tekort aan toestellen. Het tekort is ergens ook goed nieuws voor de Finse fabrikant, want blijkbaar is er redelijk wat vraag naar de Lumia 920. Nokia heeft duidelijk zwaar ingezet op het toestel om zijn positie op de markt weer te versterken. Onze bevindingen van het toestel kan je lezen in onze review.

Bron: DataNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeroen van der Gouw -

  Hoe kom jij erbij dat de vraag naar de 920 nog lager is dan de 800??

  Ik lees op diverse fora dat de 920 gewoon niet aan te slepen is door de gigantische vraag, dit staat haaks op wat jij zegt!!

  1. Markx1 -

   Je moet niet alles geloven wat je op fora`s leest, en ook niet op de meeste telecom site`s, daar zitten te vaak persoonlijke meningen in verwerkt of andere belangen. Ik heb inzicht in keiharde cijfers, die ik niet bekend maak en of me verder over uit laat.

   1. Jeroen van der Gouw -

    Als jij niets bekend mag maken waarom reageer je dan, jij zegt dat je keiharde cijfers voor je hebt liggen geef dan maar een tipje van de sluier!

    Vanmiddag heb ik nog gebeld met een onderneming die de Lumia 920 in het assortiment hebben, ook hier verwachten ze pas eind maart weer toestellen.

    Als jouw keiharde cijfers zo laag zijn dan moet jij mij eens vertellen waarom er nergens een toestel te verkrijgen is.

 2. Markx1 -

  De grootste inschattingsfout van Nokia is met MS in zee te zijn gegaan.

  Naar de 920 is nog minder vraag als de Lumia 800 in het begin, en ik heb persoonlijk al heel wat 920`s terug gehad die zo dood als een pier waren net als de eerste 800.. zit nog steeds dezelfde hardware fout in.. wat een drama zeg.

  Tis dat KPN een mooie deal met Nokia heeft zodat hun wat reclame maken en voor wat afzet zorgt.. maar ik durf er om te wedden dat het een aflopende zaak is met nokia in de highend smartphone wereld. Laat ze maar lekker met een asha rommel aanmodderen in de arme landen.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters