Bellen in het buitenland? Dit moet je weten over de kosten

De eerste aankondiging van lagere roamingtarieven, conform de regulering van de Europese Unie, was voor Telecomlog aanleiding om een analyse te doen over de effecten hiervan.

T-Mobile is de eerste aanbieder die de nieuwe roaming tarieven bekend maakte. Op 12 augustus 2007 verlaagt T-Mobile haar tarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland. Het nieuwe tarief bij T-Mobile voor het bellen vanuit een ander EU-land wordt € 0,58 per minuut inclusief btw. Voor het ontvangen van een gesprek in een EU-land is het tarief € 0,29 per minuut inclusief btw.

Na aanleiding van de analyse plaatst Telecomlog de volgende vraagtekens:

  • De tarieven gelden alleen voor het bellen in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. Het nieuwe tarief geldt niet voor bellen in landen die niet zijn aangesloten bij de EU o.a.: Zwitserland, Noorwegen en Kroatie. Ook geldt het niet voor bellen buiten de EU zoals Amerika, Australie, Azie, etc. Gaat u op vakantie naar een van die landen of bent u daar veel voor uw werk dan heeft u geen voordeel.
  • Mobiele aanbieders hanteren speciale tariefplannen voor heavy users. Ze heeft T-Mobile de extra module: “Buitenland Plus†. Voor €11,90 inclusief btw per maand rekent u dan af tegen voordelige roaming tarieven. Ook Vodafone heeft een dergelijke module “Vodafone Passportâ€. Op Vodafone netwerken belt u daarmee tegen een speciaal tariefplan. Een starttarief van €0,99 inclusief btw en daarna de “gewone†tarieven die u gewend bent bij bellen in Nederland. Deze modules vallen door de al gehanteerde lagere roaming tarieven buiten de regulering. Bedrijven die gebruik maken van deze modules hoeven dus niet te rekenen op enig financieel voordeel.
  • De nieuwe tarieven gaan uiterlijk 29 september in. Bij T-Mobile kunt u vanaf 12 augustus al afrekenen met de lagere tarieven. U moet dit dan wel eerst even aangeven bij T-Mobile. Dit geldt ook bij andere aanbieders.

Het spreekt van zich dat je even bij je provider moet informeren wat het nou allemaal precies voor jou betekent voordat je op vakantie gaat. De kosten kunnen in de duizende euro`s oplopen en dat wil iedereen graag vermijden!

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters